טיול יומי לזלצבורג (ברכבת)

Salzburg, Austria
הזמינו עכשיו

אודות

אחד הדברים הטובים שהופכים את מינכן ליעד מבוקש, הוא קרבתה היחסית לערים מעניינות אחרות, שבזכותה המבקרים במינכן יכולים לשלב בחופשתם טיולים יומיים לערים נוספות. העיר האהובה ביותר לטיול יומי ממינכן היא ללא ספק זלצבורג באוסטריה, שנמצאת ממש ליד הגבול עם גרמניה, מזרחית למינכן. אתם מוזמנים לגלות את זלצבורג היפה בטיול יומי שיוצא ממינכן וכולל החזרה לעיר, בליווי מדריך מקומי. היום יתחיל בנסיעת רכבת לזלצבורג, שאורכת כשעתיים וממנה נשקפים הנופים המדהימים של גרמניה הכפרית. לאחר שתחצו את הגבול לאוסטריה ותגיעו...

אתרים נוספים בסביבה

שער קרל (Karlstor)

שער קרל (Karlstor), או קרלסטור, הוא השער מייצג את הכניסה למרכז העיר העתיקה. השער ממוקם בכיכר קארלספלאץ (Karlsplatz) או כיכר שטאכוס (Stachus), אחת הכיכרות המפורסמות במינכן (רוב המקומיים מעדיפים את השם שטאכוס). בתקופת לודוויג ה-1 הוכר כשער המערבי ונקרא נויהאוזר טור (Neuhauser Tor). לאחר עלייתו של קרל תיאודור, ובניית הכיכר, בשנת 1797 שונה שמו גם כן. במקור היו לשער שלושה מגדלים, אחד מהם נהרס בזמן שאבק שריפה שאוחסן בו התפוצץ בשנת 1857. ארבע שנים לאחר מכן שני המגדלים הנותרים עברו שיפוץ בסגנון ניאו-גותי על ידי האדריכל הגרמני ארנולד זנטי (Arnold Zenetti). שער קרל הוא המערבי מבין שלושה שערי עיר גותיים שנותרו מתוך חמישה במקור. השניים האחרים הם איסרטור (Isartor) במזרח (היחיד שעדיין שלם במבנה הבסיסי שלו) וסנדלינגר טור (Sendlinger Tor) בדרום מערב.

בית העירייה החדש ומרפסת התצפית

בניין בית העירייה החדש (Neues Rathaus), החולש על כיכר מריאנפלאץ (Marienplatz), נבנה בין השנים 1867-1905, לאחר שבית העירייה הישן (Altes Rathaus) הפך קטן מדי עבור מועצת העיר של מינכן. האדריכל של הבניין הנאו-גותי המרשים, גאורג פון האובריסר (Georg von Hauberrisser), הגיש את עיצובו כשהיה בן 25 בלבד. החזית המרשימה של הבניין מעוטרת קישוטים רבים ודמויות מעניינות: למשל, אפשר למצוא את מייסד העיר, היינריך הארי (Heinrich der Löwe), ועוד שליטים משושלת ויטלסבאך (Wittelsbach). בפינה הפונה לרחוב ווינשטראסה (Weinstraße) תוכלו לראות פסל דרקון, המזכיר את האיום שמציבה המגפה, ועל ראש המגדל ניצב בגאון פסל של אחד מסמלי העיר, ילד בדמות נזיר - "ילד מינכן" (Münchner Kindl). גולת הכותרת של חזית הבניין היא ללא ספק הקריון, הגלוקנשפיל (Glockenspiel), שכשפעמוניו מצלצלים - 32 דמויות צבעוניות המייצגות אירועים מההיסטוריה של העיר מבצעות ריקוד. מומלץ להמתין מול חזית הבניין בשעה 11:00 ו-12:00 (ובשעה 17:00 בחודשים מרץ-אוקטובר) כדי לחזות בריקוד. בנוסף, מדי ערב בשעה 21:00, "ילד מינכן" מושכב לישון ע"י שומר הלילה ומלאך השלום לצלילי מוזיקה של וגנר וברהמס. כיום, 400 חדרי הבניין משמשים, בין השאר, את מועצת העיר, ואת משרדו של ראש העיר. יש בו גם משרדים נוספים, חנויות, מסעדות ואת משרד התיירות הראשי של העיר. אל תפספסו ביקור קצר בספריית המשפטים (Juristische Bibliothek), הנחשבת לאחת הספריות היפות בעיר. גובהה כמעט עשרה מטרים והמדרגות הלולייניות המוזהבות והמדפים הגדולים המעטרים אותה, משקפים את סגנון האר-נובו הפרחוני של מינכן (הספרייה סגורה בימי שבת וראשון ובכל יום שלישי הראשון בחודש). ממרפסת התצפית של מגדל הבניין נשקף נוף מדהים על העיר העתיקה, מגובה של 85 מטרים. תוכלו, בין היתר, לראות את הפעילות השוקקת של הכיכר שנפרשת מתחתיכם, את בית העירייה הישן (Altes Rathaus), את כנסיית תיאטין (Theatinerkirche), את מגדל אולימפיה (Olympiaturm) וגם את כנסיית פטר הקדוש (St. Peter) וכנסיית הגבירה (Frauenkirche), שבניגוד למרפסות התצפית שלהן אין צורך לטפס במדרגות כדי להגיע לתצפית של בית העירייה - שתי מעליות יובילו אתכם אליה. שימו לב: הביקור במרפסת התצפית כרוך בתשלום וניתן לשהות בה 20 דקות בלבד. כדאי לדעת: בקומה הראשונה של הבניין ישנה מרפסת גדולה הפונה לכיוון הכיכר וקבוצות ספורט שונות מגיעות אליה כדי לחגוג זכיות בתארים. קבוצת הכדורגל באיירן מינכן, למשל, היא אורחת קבועה בשנים האחרונות, וכשהיא מגיעה היא הופכת את הכיכר לאזור מסיבות ענק.

המוזיאון היהודי (Jüdische Museum)

בשנת 1928 עלתה לראשונה התוכנית להקמת מוזיאון להיסטוריה ותרבות יהודית, אך מסיבות היסטוריות ידועות, רק כעשרים שנה אחרי מלחמת העולם השניה נפתח המוזיאון. תחילה הוא שכן בחלל קטן יותר, ברחוב מקסימיליאנשטראסה (Maximilianstraße), בהמשך עבר לרחוב רייכנבאך שטראסה (Reichenbachstraße), ולבסוף, נבנה משכנו הנוכחי בעזרת הקהילה היהודית והעירייה והוא נפתח לקהל במרץ 2007. המוזיאון ממוקם בכיכר יעקב הקדוש (Sankt Jakobs Platz) לצד בית הכנסת "אוהל יעקב" (Ohel-Jakob) והמרכז הקהילתי היהודי. את מתחם המבנים תכננו האדריכל וולפגנג לורץ׳ (Wolfgang Lorch) והאדריכלית רנה ונדל-הופר (Rena Wandel-Hoefer) שזכו בתחרות אדריכלות. בשתי הקומות העליונות של המוזיאון נמצאים מרכז הלימוד, סיפריה וגלריות לתערוכות מתחלפות העוסקות בהיבטים חדשים מתחומי האמנות, ההיסטוריה והתרבות. בקומה התחתונה מוצגת תערוכת הקבע המעניקה הצצה להיסטוריה היהודית במינכן בעבר ובהווה. בתערוכה, הנקראת "קולות-מקומות-זמנים" (Stimmen-Orte-Zeiten), מוצגים מיצבים העושים שימוש במגוון מדיות, כגון הקלטות קול, שחזור סצנות, תמונות וחפצים, המספקים תובנה לגבי נקודות מבט שונות ומציעים היכרות עם מגוון זהויות יהודיות. המיצב הראשון, "קולות" (Stimmen), מציג את סיפור הגעתם של יהודים לעיר במהלך 200 השנים האחרונות באמצעות הקלטות קול. המיצבים "מקומות" (Orte) ו"תמונות" (Bilder) מציגים מקומות מרכזיים על מפת העיר לצד צילומים מחייהם של אישים שונים מהקהילה היהודית, מזוכה פרס נובל בכימיה ועד רבני הקהילה. מדור "טקסים" (Rituale) מעניק היכרות עם מסורות דתיות בבית הכנסת ובבתים יהודיים בעזרת חפצי פולחן יהודיים. אחת מגולות הכותרת של התערוכה היא רצועת הקומיקס המשעשע "הכל יחסי" של אמן הקומיקס היהודי-אמריקאי המוערך ג'ורדן ב. גורפינקל (Jordan B. Gorfinkel), הידוע גם בשם גורף (Gorf). הקומיקס מתמקד בהתחלה החדשה של החיים היהודיים אחרי 1945. כדאי לדעת: כיכר יעקב הקדוש, בה כאמור שוכן היום הקומפלקס של הקהילה היהודית, היתה אחד המוקדים העיקריים של ליל הבדולח והיא נמצאת מרחק מטרים ספורים מהמקום בו עמד בית הכנסת העתיק, שנהרס בהוראת היטלר בשנת 1938. שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שני.

כנסיית אסאם (Asamkirche)

למרות שמבחוץ תראו מבנה צר הדחוס בין שני בתים, פנים הכנסייה הוא אחד המרשימים שתתקלו בהם במינכן בפרט ובגרמניה בכלל. הקירות הפנימיים מצופים שיש אדום והחלל כולו עמוס בפרטים, ובקישוטי זהב שמשקפים היטב את סגנון הבארוק המאוחר. הכנסייה נבנתה על ידי האחים אסאם במאה ה- 18 לכבוד הנזיר ג'ון נפומוק, קדוש בן המאה ה- 14. בכניסה ניתן לראות פסל גדול של ג'ון נפומוק הקדוש. ביתו של אחד מהאחים אסאם מחובר אל הכנסייה על ידי מסדרון. כדאי לדעת: הביקור בכנסייה אינו כרוך בתשלום, אך נהוג להשאיר תרומה סמלית.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם
create a trip