פארק מנחם בגין

פארק מנחם בגין פארק דרום תל אביב יפובקר באתר

אודות

פארק מנחם בגין (פארק דרום) ממוקם בדרום תל אביב ומציע מגוון פעילויות לכל המשפחה' כמו שייט באגם, השכרת אופניים ורכבים חשמליים, סקי מים בכבלים, רכיבה על סוסי פוני, פינת חי, מתקני כושר, מתקני שעשועים לילדים ועוד. הפארק מנוהל על ידי חברת גני יהושע, המפעילה גם את פארק הירקון. הוא אינו גדול כפארק הירקון, אך בהחלט יכול מספק אפשרות לבילוי משפחתי נעים למספר שעות.

אתרים נוספים בסביבה

תאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער

התאטרון הוקם בשנת 1970 בידי השחקנית, כלת פרס ישראל, אורנה פורת ושר החינוך דאז, יגאל אלון. זהו התאטרון הרפרטוארי הוותיק ביותר בארץ להצגות ילדים ונוער ומטרתו העיקרית הינה להקנות לדור הצעיר ערכים אסתטיים וערכים הומניים, לאומיים ואוניברסליים באמצעות תאטרון חי, עכשווי, מעורר מחשבה ויוצר חוויה. מדי שנה מוצגים בתאטרון כ-20 מופעים שונים בכ-250 יישובים ברחבי הארץ, כולם מתאימים לילדים ולנוער. התאטרון ממוקם במרכז סוזן דלל, בלב שכונת נווה צדק הציורית. לתאטרון גם מחלקה חינוכית הכוללת ימי תאטרון, מפגשים, הכנות לצפייה וסדנאות לנוער.

נמל תל אביב

בשנת 2001 שופץ ועוצב מחדש נמל תל אביב והפך מאז למתחם פעילויות ואירועים תוסס ושוקק חיים. בנמל חנויות, מסעדות, בתי קפה, טיילת ואפילו שתי מכללות. ילדים יוקסמו מארגז החול הענקי הממוקם לא רחוק ממתחם דיאדה ומשילב, יהנו להירטב בימים החמים ברחבת המזרקות שמול גלידריית אייסברג ויוכלו להשתולל ברחבות שליד ארגז החול. הנמל הוא מקום נפלא להתשת הילדים, בזמן שאתם לוגמים בנחת כוס קפה ונהנים מבריזה נעימה על שפת הים. קצת רקע היסטורי: ראשיתו של הנמל בשנת 1936, בימי המרד הערבי הגדול במהלכו הושבת נמל יפו במחאה על המשך העלייה היהודית לארץ ישראל. פרנסי העיר תל אביב הבינו כי כלכלתם לא תוכל להמשיך להתפתח ללא נמל פעיל, ולכן הניחו את אבן הפינה להקמתו של הנמל העברי הראשון. במשך שנים רבות פעל המתחם כנמל מסחרי וכנמל קולט עלייה, אך בשנת 1965 נסגר, עם הקמתו של נמל אשדוד. עד שנות ה-90' לא הוכרה חשיבותו של המקום שעמד בשיממונו, אך עם שינוי הייעוד שלו מאזור תעשייה ומלאכה למתחם בילוי המקום התגלה מחדש. אחת האטרקציות הקבועות של הנמל היא "שוק האיכרים " - המתחם המקורה פתוח בימים ב'-שבת, ובסמוך אליו, ברחבה החיצונית נערך שוק פתוח מדי יום שישי. מגדלי ירקות ופירות, יצרני יין ושמן זית, גבנים ואופים, ושלל יצרני מזון אחרים מגיעים לנמל בכדי למכור את מרכולתם. אחת מאבני היסוד של השוק היא קידומה של תנועת "האוכל האיטי" (slow food), שיוצאת נגד תרבות האוכל המודרנית, ומבקשת לשמר את מעמדם של מוצרים טריים ושיטות ייצור מסורתיות.

מצפה עזריאלי

מצפה עזריאלי שוכן בקומה ה-49 של המגדל העגול של מגדלי עזריאלי. רצוי להגיע בימים עם ראות טובה, אז ניתן להשקיף על שפלת החוף מגדרה בדרום עד חדרה בצפון. ילדים גדולים יותר יהנו לחפש אתרים שהם מכירים ולפתור את דף הפעילות לילדים שמחלקים במצפה.

מרכז סוזן דלל

מרכז סוזן דלל הוא מרכז מחול ותרבות אשר ממוקם בלב שכונת נווה צדק היפהפיה ומטרתו לעודד ולטפח את אמנות המחול הישראלית. במקום מתקיימים בכל שנה כ-600 מופעים והוא ביתם של להקת המחול בת שבע, אנסמבל בת שבע ותיאטרון אורנה פורת לילדים. בסביבות המרכז יש מספר בתי קפה ומסעדות וניתן לשלב צפייה במופע עם ארוחה נעימה לאור נרות באחת המסעדות במתחם. שני המבנים העיקריים שמרכיבים את מרכז סוזן דלל שימשו בעבר כבתי הספר של השכונה. המבנה הגבוה יותר מבין השניים שימש כבית הספר לבנות, ואילו הנמוך יותר שימש כבית ספר לבנים. לאחר קום המדינה עזבו התושבים את נווה צדק, הבניינים הוזנחו, בתי הספר התרוקנו מתלמידים וננטשו, והעירייה תכננה להרוס את השכונה לחלוטין (כפי שעשתה בשכונת מנשייה). אלא שבשנות ה-80' חל מהפך בתוכניות פיתוח השכונה, ונווה צדק זכתה לתוכנית שימור מקיפה. גולת הכותרת של תכנית השימור היא שיקומם של מבני בתי הספר והפיכתם למרכז תרבות שמאכלס קבוצות מחול ותיאטרון מהמובילות בארץ. בצדה הצפון-מזרחי של רחבת מרכז סוזן דלל ניצבים שלושה לוחות צבעוניים, מחווה לנווה צדק, פרי יצירתו של המעצב חתן פרס ישראל דוד טרטקובר. הלוח הימני מציג את מייסדי השכונה, האמצעי את הווי השכונה בראשית המאה ה- 20, והשמאלי את הסופרים והמשוררים שפעלו בה. כל לוח עמוס בפרטים, המלווים בדברי ההסבר בצדו השמאלי.
referrer-text-secondary
create a trip