מגדל שלום מאיר

אחד העם 9, תל אביב יפו, ישראלבקר באתר

אודות

מגדל שלום מאיר הוא גורד השחקים הראשון של ישראל, כ-120 מטרים גובהו והוא כולל 34 קומות. המגדל הוקם על הריסותיה של הגימנסיה הרצליה, במרכז ההיסטורי של תל-אביב הקטנה, והוא מסמל את היותה של ת"א מרכז כלכלי ומסחרי שוקק. זהו בניין מלבני וגבוה, בעל חלונות אופקיים ואנכיים ואריחי פסיפס בגוון בז', הוא כולל שטחי מסחר ומתחם גלריות החושפים את סיפורה של תל-אביב באמצעות 12 תערוכות קבע, דגמים, מפות, פסיפסים, גלריה לאמנות עכשווית המציגה תערוכות מתחלפות של אמנים ישראלים מפורסמים ומרכז מולטימדיה להכרת התפתחותה של ת"א.

אתרים נוספים בסביבה

מרכז הבאוהאוס

מרכז הבאוהאוס בתל אביב מוקדש ל"עיר הלבנה" כאתר תרבות ואדריכלות ייחודי. במקום פועלת גלריה, בה מוצגות תערוכת קבע ותערוכות מתחלפות בנושא עיצוב ואדריכלות בתל אביב (בעיקר של שנות ה-40-30). בנוסף, מקיים המרכז סיורים בעיר (בשפות שונות) ומפעיל חנות בה ניתן לרכוש תמונות, פוסטרים ועוד.

מוזיאון תל אביב לאמנות - פעילות לילדים

מוזיאון תל אביב לאמנות הינו המוזיאון החשוב ביותר לאמנות מודרנית בישראל. במוזיאון מוצגים אוספים קבועים וכן כ- 25 תערוכות מתחלפות בשנה. בכל יום שלישי אחר הצהריים מפעיל המוזיאון את "יום שלישי הקסום" \- פעילות מיוחדת לילדים, הכוללת סיור בין אוספי המוזיאון בליווי הנחייה וכן פעילות אמנותית ויצירתית. בנוסף מתקיימות במוזיאון פעילויות מיוחדות לילדים גם בחגים ובחופשות וכן ניתן לשכור מדריך קולי המספק הפעלות אינטראקטיביות לכל המשפחה בזמן הסיור במוזיאון. במוזיאון מתקיימות מפעם לפעם גם הצגות ילדים.

גן יעקב

גן יעקב היפה והצנוע, הנחבא בין ביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננו לבין היכל התרבות ותיאטרון הבימה, נקרא על שמו של יעקב סוראסקי, בנו של הבנקאי אליאס סוראסקי. יעקב ריכטר, האדריכל הידוע שאף קיבל בשנת 1968 את פרס רוקח על תכנון הגן, ואדריכל נוף העיר אברהם קרוון, היו אחראים על תכנון ובניית הגן על השטח שיועד בכלל להקמת מוזיאון תל אביב לאמנות. האדמות, שעליו נבנה הגן, שימשו חווה חקלאית לימודית לתלמידי העיר בשנים שבהן שעורי חקלאות היו מלאי אידיאלים וערכים. כאשר החווה נסגרה לצורך בניית היכל התרבות וביתן הלנה רובינשטיין, נלחמו כמה חובבי טבע "משוגעים" על השארתם של שלושה עצי שקמה עבותים, שעמדו במקום כשריד לימי עבר, ובכך חתמו את גורל העיצוב והמראה של הגן כולו לעוד שנים רבות. בהשראת גנים יפאניים ואמנות הבונסאי, בנו מעצבי הגן שלושה מפלסים המחוברים ביניהם בגשרים, שנועדו ליצור זרימה בין חלקי הגן השונים, אבל בראש ובראשונה לכבד את מעמדם של 3 עצי השקמה ההיסטוריים. הרמפות, הידועה שבהם הייתה זו שבין רחוב דיזינגוף למרפסת העליונה של הגן, מנעו למעשה גישה לגן מכל צדדיו, והפכו אותה לפינת חמד שיש לסטות מהדרך כדי להגיע אליה במיוחד. במהלך השנים הגן איבד מזוהרו, סבל מהזנחה פושעת וספסליו הפכו למקום משכנם של חסרי בית. ב-2007 החלו במקום עבודות שימור ושחזור בהתאם לתכנית העירונית לרגל 100 שנה לעיר. כחלק מהעבודות הוסרה הרמפה המפורסמת, ונפתח מעבר ישיר המוביל הולכי רגל ורוכבי אופניים משדרות רוטשילד וכיכר התזמורת אל רחוב דיזינגוף ושדרות ח"ן. מראהו החדש של הגן זכה לביקורת רבה, שכן יש שטוענים כי כוונתם המקורית של מתכנני הגן נפגמה בכך שהמעבר נפתח, והגן שולב בתוואי החדש של המתחם המשופץ. עם זאת, ניכר כי נעשו כאן מאמצים רבים לשמר את צמחייתו המקורית של הגן, וזו עדיין פינה מיוחדת במינה בלב הפעילות הקדחתנית של העיר.

תמונע

תאטרון תמונע הוא מרכז תרבותי המשלב מופעים ותערוכות במגוון תחומי יצירה כמו מחול, מוסיקה, תיאטרון, אמנות פלסטית ועוד. המקום מבקש לסייע בקידום אמנים עצמאיים ואמנות לא ממסדית והוא משכנו של אנסמבל תמונע, הפועל משנת 1981 וזכה כבר בפרסים רבים בארץ ובחו"ל.
referrer-text-secondary
create a trip