דף הבית יעדים פריזמסלולים בפריז מסלול היסטורי יוקרתי

מסלול היסטורי יוקרתי

פריז, צרפת
1

כיכר הקונקורד

אתרי דת והיסטוריה
כיכר קונקורד היא הכיכר הגדולה ביותר בפריז, ולדעת רבים גם המרשימה שבהן. במרכז הכיכר ניצבה בימי המהפכה הגיליוטינה שערפה יותר מאלף ראשים, ובהם ראשיהם של אישים ידועים. כיום ממוקם במרכז הכיכר אובליסק לוקסור, 3,300 שנה גילו ו-23 מטר גובהו. בכיכר נמצאות גם שתי מזרקות גדולות ובהן נימפות ופסלי אלילים מוזהבים, ובשמונה פינות הכיכר ניצבים שמונה פסלים המייצגים שמונה ערים גדולות בצרפת. מרכז הכיכר מהווה נקודת תצפית נפלאה על האזור.
כיכר הקונקורד
2

שוק הבולים

שווקים
בכיכר מריני מוקפת העצים, מצפה כאן בסופי שבוע חוויה לחובבי איסוף הבולים; שוק הבולים (Marche aux Timbres) בו הסוחרים הרבים מציעים בו מכל טוב הבולאות הצרפתית והעולמית. שוק ציורי ויוצא דופן.
שוק הבולים
3

ארמון האליזה

אתרי דת והיסטוריה
מעונם הרשמי של נשיאי צרפת זה יותר מ-150 שנה. ארמון האליזה נבנה ב-1722, הוא שימש בעבר את ממשלות צרפת ומשמש עד היום להתכנסויות ולדיונים ממשלתיים. המבנה המרשים, מעוטר בדגלי צרפת ומאובטח היטב, כצפוי, על ידי חיילים ושוטרים במדים רשמיים וחגיגיים. המקום סגור לקהל הרחב.
ארמון האליזה
4

מוזיאון די פטי פלה (Petit Palais)

מוזיאונים וגלריות ⋅ אתרי דת והיסטוריה
הפטיט פלה (Petit Palais), הארמון הקטן, הוא למעשה חלק ממתחם הגרנד פלה (Grand Palais), הארמון הגדול (שנכון לשנת 2022 סגור לרגל שיפוצים ופתיחתו המחודשת צפויה בשנת 2025). הבניין המרהיב, שנבנה לרגל התערוכה העולמית של פריז בשנת 1900 ע"י האדריכל שארל ז'ירו (Charles Girault) וממוקם בין הסיין והשאנז אליזה, הפך למוזיאון לאמנויות יפות בשנת 1902 כדי לשכן את האוספים העשירים של העיר. בארמון כונסו כמה אוספים מרשימים ובהם פיסול עתיק מצרי ויווני, אמנות הרנסנס בציור, בחרסינה ובריהוט, ספרים מימי הביניים ומיטב היצירות של אמני הציור ההולנדי והפלמי, לצד תערוכות מתחלפות. שימו לב: הכניסה לתערוכות הקבועות היא ללא תשלום. המוזיאון סגור למבקרים בימי שני.
מוזיאון די פטי פלה (Petit Palais)
5

גלריות הגרנד פלה (Galeries Nationales du Grand Palais)

מוזיאונים וגלריות
* עדכון 2022 - המתחם סגור לרגל שיפוצים. פתיחה מחודשת צפויה בשנת 2024 * המוזיאון, אשר נמצא באגף הצפוני של הגרנד פלה (Grand Palais), מארח תערוכות גדולות, ביאנלות לאמנות, ירידים של סוחרי עתיקות ועוד. במקום נערכים סיורים מיוחדים לילדים ומשפחות וניתן אפילו לערוך כאן מסיבות יומולדת בתיאום מראש.
גלריות הגרנד פלה (Galeries Nationales du Grand Palais)
6

מוזיאון התגליות (Palais de la Découverte)

מוזיאונים וגלריות
* עדכון 2022 - המוזיאון סגור לרגל שיפוצים. פתיחה מחודשת צפויה בשנת 2024 * מוזיאון התגליות (Palais de la Découverte), אשר נמצא באגף המערבי של הגרנד פלה (Grand Palais), מתעד את התפתחות המחקר המדעי, מציג הדגמות של הניסיונות המדעיים שערכו גליליאו גליליי, אייזיק ניוטון, ליאונרדו דה וינצ'י ואחרים. האולמות מוליכים מנושא לנושא: הביולוגיה בשירות האדם, חשמל, פיזיקה גרעינית, קרני לייזר ועוד.
מוזיאון התגליות (Palais de la Découverte)
7

מתחם האינווליד (Invalides des Hôtel)

אתרי חובה ⋅ אתרי דת והיסטוריה
עם כיפת הזהב המרהיבה שלו, הטיילת המפוארת ומאפייני הבארוק הייחודיים, מתחם האינווליד (Invalides des Hôtel) הוא אחד המונומנטים החשובים ביותר בפריז. מקורותיו של המתחם הגדול הזה מתוארכים למחצית השנייה של המאה ה-17, כאשר הוא נבנה במקור על ידי לואי ה-14 כבית חולים ובית אבות ליוצאי המלחמות של צרפת. כיום המתחם אוצר בתוכו מוזיאונים ומונומנטים הקשורים להיסטוריה הצבאית הארוכה של המדינה. קתדרלת סן לואי דה אינווליד (St Louis des Invalides Cathedral) נבנתה בשנת 1676 בהוראת פרנסואה מישל לה טליה (François Michel Le Tellier), מרקיז לובואה ושר המלחמה של המלך לואי ה-14. האדריכל ז'יל ארדואן-מנסאר (Jules Hardouin-Mansart) תכנן בניין ששילב קפלה מלכותית, "כיפת אינווליד", וקפלה לוותיקי המלחמות. בדרך זו, המלך וחייליו יכלו להשתתף במיסה בו-זמנית, תוך כניסה למקום הפולחן דרך כניסות שונות, בשל מעמדם השונה. הפרדה זו התחזקה במאה ה-19 עם הקמת קברו של נפוליאון, תחילה ע"י יצירת שני מזבחות נפרדים ולאחר מכן עם בניית קיר זכוכית בין שתי הקפלות. כנסיית הדום (Église du Dôme), בעלת כיפת הזהב המרשימה המתנשאת לגובה 100 מטר, הפכה מאוחר יותר לפנתיאון צבאי, שבו כאמור נחים שרידי נפוליאון. נפוליאון נפטר בשנת 1821 ונקבר באי סנט הלנה אליו הוגלה, אולם בשנת 1840 החליט המלך לואי ה-14 שלקיסר לשעבר מגיעה קבורה מלכותית וגופתו הועברה לכנסייה בשנת 1861. קבר נפוליאון חוגג את כיבושיו הצבאיים הרבים בצורת תבליטי שיש ופסלי ניצחון. במרכז הקבר שוכן הסרקופג המעוטר של נפוליאון מגולף מאבן אדומה. קפלת וותיקי המלחמות, הנפתחת אל החצר הראשית, היא דוגמה טובה לארכיטקטורה קלאסית. הקפלה מעוטרת במאות גביעים שנלקחו מאויבי המדינה, המייצגים את הכוחות המזוינים הצרפתיים משנת 1805 ועד המאה ה-19. מוזיאון הצבא (Musée de l’Armée), שנפתח בשנת 1905, הוא אחד המוזיאונים הגדולים מסוגו בעולם, הסוקר את ההיסטוריה הצבאית של צרפת באמצעות חפצים רבים, כלי נשק, שריון, תלבושות וחומרי צילום. התערוכות מסודרות בסדר כרונולוגי, מה שמקל על מעקב אחר האירועים. מוזיאון מפות התבליט (Musée des Plans-Reliefs) מציג אוסף של דגמי ערים וביצורים ששימשו לתכנון מהלכים צבאיים. מרקיז לובואה הוא שהחל בבניית הדגמים המורכבים במהלך המאה ה-17, וממשיכי דרכו הוסיפו לאוסף והעשירו אותו. מוזיאון מסדר השחרור (Musée de l'Ordre de la Libération) נוסד על ידי הגנרל דה גול בנובמבר 1940 כדי לכבד את הלוחמים שתרמו תרומה יוצאת דופן לשחרור צרפת. האוספים במוזיאון, הכוללים גם חפצי אמנות ודיוקנאות, משחזרים את ההיסטוריה של צרפת החופשית מ-1940 עד 1945 ועוקבים אחר ההיסטוריה של אותם לוחמים, של תנועת ההתנגדות ושל אלה שגורשו בגלל שהתנגדו לדיכוי הנאצי. כרטיס הכניסה מעניק גישה לאוספים הקבועים של מוזיאון הצבא, לכנסיית הדום וקבר נפוליאון וכן למוזיאון מפות התבליט ולמוזיאון מסדר השחרור. אוספי הארטילריה בחצר הכבוד (Cour d'Honneur) וקפלת ותיקי המלחמות בקתדרלה פתוחים לקהל הרחב.
מתחם האינווליד (Invalides des Hôtel)
8

מוזיאון רודן (Musée Rodin)

מוזיאונים וגלריות
מוזיאון רודן (Rodin), השוכן בארמון בירון (Hotel Biron), נבנה בתחילת המאה ה-18. בגני הארמון ובאולמות התצוגה פזורות יצירות רבות של הפסל המהפכני לזמנו אוגוסט רודן (Auguste Rodin), ובהן כאלה שהקנו לו תהילת עולם כמו "האדם החושב" (Le Penseur), "שועי העיר קאלה" (Les Bourgeois de Calais) ועוד. לצד עבודותיו של רודן, מוצגות כאן גם יצירותיה של קאמי קלודל (Camille Claudel), מי שהייתה תלמידתו ואהובתו ופסלת מחוננת בפני עצמה, ויצירות של אמנים נוספים, כמו ואן גוך, רנואר, מונה ומונק. חלק ניכר מן הפסלים מוצבים בגן הארמון המרהיב, ולכן מומלץ להגיע במזג אוויר נעים כדי ליהנות מיופיו ועושרו של המקום. שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שני.
מוזיאון רודן (Musée Rodin)
9

Maison de l'UNESCO

אחר
המבנה, אשר בנוי בצורת האות Y, הוא מקום משכנו של ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם. בתכנון האדריכלי של המבנה וביצירות האמנות שמעטרות אותו השתתפו אמנים מארצות שונות, ובהם גם דני קרוון הישראלי, שעיצב את "כיכר הסובלנות" שבגן הבניין. במקום מוצגות תערוכות מתחלפות ויצירות אמנות קבועות. במקום מתקיימים גם סיורים מודרכים, יש להזמין מקום מראש.
Maison de l'UNESCO
10

מגדל אייפל (La Tour Eiffel)

אתרי חובה ⋅ אתרי דת והיסטוריה
מגדל המתכת הענק, שהפך לסמל המפורסם ביותר של פריז, הוא אחד האתרים המרשימים בעיר. המגדל נבנה ב-1889 לפי תכנונו של גוסטב אייפל לכבוד היריד העולמי ולציון מאה שנה למהפכה הצרפתית. במשך ארבעה עשורים מגדל אייפל היה למגדל הגבוה בעולם, והחזיק בתואר הנחשק עד להגעתו של בניין קרייזלר בניו יורק, בשנת 1930. אבל לא כולם התלהבו מהגעת המגדל לקו האופק של פריז הנוצצת. היום אמנם מגדל אייפל נחשב לסמל של רומנטיקה, אבל העיצוב הרדיקלי שלו הביא להתנגדות רבה מצד אמנים פריזאים ואינלקטואלים אחרים. אלו חתמו על מניפסט בעיתון ובו טענו כי בתור "אוהבי יופי ואסתטיקה" הם מוחים נמרצות בשם הטעם הצרפתי והתרבות הצרפתית נגד המגדל "חסר התועלת" שבלב עיר הבירה. ישנם מספר מקומות מסביב למגדל החביבים על תיירים וצלמים שמחפשים את הנקודה המושלמת לתמונה ברקע האייפל. ביניהן תחנת המטרו פאסי, שאן דה מארס ופלאס דו טרוקדרו. משעות הערב מאירים הפנסים הצבעוניים שעל המגדל את הרחבה הגדולה. מי שמגיע למגדל אייפל בלילה, יזכה לראות אותו מנצנץ באורות במשך חמש הדקות הראשונות בכל שעה (מרדת החשיכה ועד השעה אחת בלילה בחורף ושתיים בלילה בעונת הקיץ). זוהי חוויה רומנטית ומרשימה, שבהחלט שווה את הטירחה. אם תרצו, תוכלו כמובן לעלות על המגדל. במגדל אייפל ישנן שלוש קומות המציעות תצפית ואטרקציות שונות. הקומה הראשונה נמצאת בגובה 57 מטר. ניתן לעלות אליה במדרגות, אולם הדבר אינו פשוט. בקומה הראשונה אפשר למצוא חנויות מזכרות, סטודיו לצילום, מיצג אורקולי (Cineifffel), מסעדה ומסעדת מזון מהיר. ב-Cineiffel אפשר לצפות בסרטים המספרים את תולדות המגדל ולראות את פריז דרך טלסקופ אלקטרוני. בקומה הראשונה מוצג גם חלק מגרם המדרגות הלולייני שבו טיפס המהנדס גוסטב אייפל לראש המגדל בעת חנוכתו. סניף הדואר שבקומה הראשונה מוכר בלעדית בולים עם התווית "Tour Eiffel Paris" (פתוח כל השבוע 19:30-10:30). בקומה השנייה, בגובה של 130 מטר מעל העיר, תמצאו חנויות מזכרות, גלריה ומסעדת גורמה. בקומה השלישית, בגובה 300 מטר לערך (אליה ניתן להגיע רק עם מעלית) יש תצפית פנורמית על פריז וסביבותיה, למרחק של עשרות קילומטרים. בקומה ניתן למצוא שולחנות המסייעים להתמצאות בשטח הנצפה וסימון מיקומן של הערים הראשיות בעולם ומרחקן מפריז. עלייה במעלית אל מרומי המגדל תעניק לכם תצפית עוצרת נשימה על פריז כולה. שימו לב כי עלייה למגדל כרוכה בתשלום. בקיץ המגדל פתוח בין השעות 9:00-23:45, ובשאר השנה בין השעות 9:30-22:45.
מגדל אייפל (La Tour Eiffel)
11

שער הניצחון (Arc de Triomphe)

אתרי חובה ⋅ אתרי דת והיסטוריה
אי אפשר לבקר בפריז מבלי להציץ לפחות פעם אחת בשער הניצחון, מהנקודות האייקוניות ביותר בבירה הצרפתית. זהו שער עצום בגובה של כ-50 מטרים, שהיה לשער הניצחון הגבוה ביותר בעולם (עד ששער הניצחון בצפון קוריאה עקף אותו בשנת 1982). שער הניצחון נבנה בהוראת נפוליאון בונפרטה, שרצה להנציח את הכיבושים והניצחונות הרבים שלו. אבן הפינה המצופה ברונזה הונחה ב-15 באוגוסט 1806, לרגל יום הולדתו של הקיסר. בניית השער הושלמה רק 30 שנה מאוחר יותר, על ידי לואי ה-18; נפוליאון לעולם לא זכה לראות את השלמת העבודה. במהלך השנים זכה השער למספר תפניות מתכניותיו המקוריות, כאשר אמני התקופה הנציחו בתבליטי אבן על פני השער אירועים בהיסטוריית צרפת וכן גם שיקפו את השינויים הפוליטיים במדינה. אם תשימו לב, לשער יש ארבע רגליים עם עיצובים ייחודיים: העמוד הראשון מוקדש להפיכה בשנת 1792; השני מנציח את הסכם שנברון ומציג את הכתרת נפוליאון; העמוד השלישי מציג את הקרב על פריז בשנת 1814; ואילו האחרון מייצג את חתימת חוזה פריז בשנת 1815. למרות השינויים בשער הניצחון לאורך השנים, הוא עדיין שומר על המהות שלו, לסמל את צרפת המאוחדת והחזקה. בשנת 1921 נוסף לצד שער הניצחון קבר החייל האלמוני, ובו נקבר חייל אנונימי שנלחם במלחמת העולם הראשונה. שנתיים מאוחר יותר הודלקה אש נצחית, הנדלקת מדי יום בשעה 18:30, ומסמלת את האבל והזיכרון על החיילים שמתו בקרב. אם תרצו, תוכלו להגיע ולצפות בהדלקה המיוחדת. ניתן לעלות לראש השער, שם מתגלה תצפית היקפית על הסביבה שמאפשרת הצצה גם על מגדל אייפל. במקום מוקרנים לעתים סרטים על ההיסטוריה של שער הניצחון. ההמלצה היא לטפס לראש השער דווקא בערב - כך גם לא תצטופפו עם הקהל וכן תקבלו נוף פנורמי נפלא של פריז בלילה, כשהכל מואר בעיר האורות. כדי לעלות לראש השער, ניתן לטפס במדרגות (כ-284 מדרגות) או לעלות במעלית, המיועדת בעיקר לבעלי מוגבלויות. שימו לב כי העלייה לראש השער כרוכה בתשלום. השער עצמו יושב בלב כיכר אטואל שבמעלה שדרת שאנז אליזה. הכיכר מכונה אטואל - כוכב בצרפתית - על שם הצטלבותן המרשימה של 12 שדרות בכיכר זו. מאז שנת 1970 היא קרויה כיכר שארל דה גול, אך מרבית הפריזאים שומרים נאמנות לשם המקורי.
שער הניצחון (Arc de Triomphe)
12

מועדון לידו

מסיבות ומועדונים
מועדון לילה וותיק ומפורסם שמספק הצגות קברט ראוותניות עם אקרובטים, נגנים ורקדניות חינניות. ההופעות מלוות בשמפניה או בארוחות (ערב או צהריים) ממיטב המטבח הצרפתי. פרסומו של המועדון בא לו מהרקדניות היפיפיות הלבושות בלבוש מינימלי, אך מרשים במיוחד. ישנן גם הופעות מיוחדות המתאימות לילדים בגילאי 12-4.
מועדון לידו

אודות

התחילו את הסיור בתחנת המטרו קונקורד (Concorde), שאליה תגיעו בקווים 8 או 12. ביציאה מתחנת המטרו ייחשף בפניכם האתר הראשון במסלול: כיכר הקונקורד (Place de la Concorde). חצו בזהירות את התנועה הסואנת, אל מרכז הכיכר, שממנו תוכלו לצפות בנקודות מרכזיות בעיר.

 

במבט לכיוון דרום תבחינו בגשר הקונקורד (Pont de la Concorde), המגשר אל הגדה הדרומית (המכונה הגדה השמאלית) של הסיין. מעברו השני של הגשר תוכלו לראות את ארמון בורבון (Palais Bourbon), שכיום משמש מושב האסיפה הלאומית, בית הנבחרים של צרפת. במבט לכיוון צפון, דרך רחוב רויאל (Rue Royal), תוכלו להבחין בכנסיית מדלן (Sainte Marie Madeleine). חצו את כיכר הקונקורד לכיוון מערב והמשיכו מערבה בשדרה רחבת הידיים, שמשני צדיה שדרות עצים ושבילי הליכה. זוהי תחילתה של שדרת שאנז אליזה (Avenue des Champs-Élysées) המפורסמת שתלווה אתכם בהמשך המסלול. לכו בצדה הימני (הצפוני) של השדרה.

 

לאחר כעשר דקות הליכה תבחינו מצדה הנגדי של השדרה בכיכר ובפסל במרכזה, ומאחוריהם תוכלו לראות ארמון מרהיב. הכיכר היא כיכר קלמנסו (Place Clemenceau), הקרויה על שמו של ראש ממשלת צרפת בראשית המאה ומהדמויות המובילות שמאחורי הסכם ורסאי. במרכז הכיכר ניצב פסלו ומאחוריו תוכלו לראות את הארמון הגדול, הגראן פאלה (Grand Palais), שאליו תגיעו עוד מעט.

 

מול כיכר קלמנסו, המשיכו ישר בשדרת דה מריני (Avenue de Marigny). בכיכר מריני (Carré Marigny) מוקפת העצים שמשמאל לשדרה, סמוך למפגש של שדרת דה מריני עם שדרת גבריאל (Avenue Gabriel), מצפה בסופי שבוע שוק ציורי ויוצא דופן: שוק הבולים (Marchè aux Timbres). במפגש רחוב האליזה (Rue de L’Élysée) עם רחוב דו פובורג סן אונורה (Rue du Faubourg Saint-Honoré) שוכן ארמון האליזה (Palais de L’Élysée). מארמון האליזה, חזרו בדרך שבה הגעתם אל שדרת שאנז אליזה.

 

חצו את השדרה לכיוון דרום אל כיכר קלמנסו והמשיכו ממנה דרומה בשדרת וינסטון צ'רצ'יל (Avenue Winston Churchill), במדרכה השמאלית (מול כיכר קלמנסו). מימין לשדרה (בכיוון מערב) תוכלו לראות את הארמון הגדול, ומולו את הארמון הקטן, פטי פאלה והמוזיאון לאמנויות יפות (Petit Palais). צאו מהארמון הקטן וחצו את שדרת וינסטון צ'רצ'יל אל הכניסה לארמון הגדול הנמצאת בדיוק מול הכניסה לארמון הקטן.

 

הארמון הגדול מאכלס באגפו הצפוני ובמרכזו את הגלריות הלאומיות (Galeries Nationales du Grand Palais), שם נערכות בעיקר תערוכות גדולות, וכן ביאנלות, ירידים של סוחרי עתיקות, וכדומה. באגף המערבי של הארמון הגדול נמצא מוזיאון התגליות (Palais de la Découverte). כדי להגיע אליו, צאו מהארמון הגדול ופנו ימינה בשדרת וינסטון צ'רצ'יל. בפינה הדרומית של הארמון הגדול פנו ימינה בקור דה לה ריין (Cours de le Reine) ושוב ימינה בשדרת דלאנו רוזוולט (Avenue Delano Roosevelt), עד לכניסה למוזיאון.

 

ממוזיאון התגליות שובו על עקבותיכם ופנו שמאלה בשדרת רוזוולט ומיד שוב שמאלה. במפגש של קור דה לה ריין (Cours de le Reine) עם שדרת וינסטון צ'רצ'יל פנו ימינה ועלו על גשר אלכסנדר השלישי (Pont Alexandre III), הקרוי על שם הצאר אלכסנדר השלישי, שחתם עם צרפת על הברית הפרנקו-צרפתית בשנת 1892. הגשר מקשר אל הגדה השמאלית (הדרומית) של הסיין, לאזור ארמון בורבון וקצה הרחבה הצפונית של האינווליד. בארבע פינות הגשר ניצבים ארבעה פסלים, המסמלים תקופות בתולדות צרפת: ימי הביניים והעת החדשה בגדה הימנית, הרנסנס ותקופת האימפריה בגדה השמאלית.

 

חצו את הגשר לגדה הדרומית של הסיין. חצו את גדת אורסיי (Quai D'Orsay) והמשיכו דרומה בשדרת מרשל גליאני (Avenue du Maréchal Gallieni). במרחק, היישר מלפנים, תבחינו במתחם ובו מבנים, כשבלב המתחם נמצאת כנסייה בעלת כיפה מרשימה: זהו מתחם האינווליד (Invalides des Hôtel). במתחם מספר מוזיאונים: מוזיאון להיסטוריה בת זמננו, מוזיאון הדגמים ומוזיאון הצבא. ממוזיאון מסדר השחרור המשיכו דרומה בתוך מתחם האינווליד ובקרו בשתי הכנסיות שבחלקו הדרומי: סן לואי דז אינווליד וכנסיית הדום המרשימה.

 

בסיום הביקור באינווליד, צאו דרך רחבת הכניסה הדרומית ופנו שמאלה (מזרחה) בשדרת דה טורוויל (Avenue de Tourville). בשדרת דז אינווליד (Boulevard des Invalides) פנו שמאלה, לאורך הצלע המזרחית של מתחם האינווליד, עד הפנייה הראשונה ימינה ברחוב וארן (Varenne). לאחר כמה עשרות מטרים פנו שוב ימינה, אל שביל הגישה המוביל למוזיאון רודן (Musée Rodin). ביציאה ממוזיאון רודן חזרו לרחוב וארן וממנו עשו את הדרך בחזרה לשער הדרומי של מתחם האינווליד, דרך שדרת דז אינווליד ושדרת דה טורוויל.

 

משער הכניסה הדרומי לאינווליד המשיכו מערבה בשדרת דה טורוויל עד הפינה הדרום-מערבית של האינווליד, בכיכר הקטנה דניס קושין ( Place (Denys Cochin. בכיכר פנו שמאלה בשדרת דה לוונדל (Avenue De Lowendal) אל האתר הבא במסלול: בית הספר הצבאי (École Militaire). צריך להקיף את המבנה כדי לאמוד את המסיביות והעוצמה שלו. מאז נבנה בית הספר, בימי לואי ה-15, יצאו מכיתותיו כל מפקדי הצבא הצרפתי. המשיכו בשדרת דה לוונדל לאורך מבני בית הספר הצבאי. המבנים מהעבר השני של השדרה הם ברובם משרדי ממשלה, ובהם משרד התיירות, המשרד לאיכות הסביבה ומשרד הבריאות.

 

המבנה שנמצא מול הפינה הדרומית של בית הספר הצבאי, הבנוי בצורת Y, הוא בית אונסק"ו Maison de l'UNESCO 13‏ . מעבר לפינה הדרומית של בית הספר הצבאי, פנו משדרת לוונדל ימינה, לשדרת דה סופרן (Avenue de Suffren). במפגש עם שדרת דה לה מוטה פיקה (Avenue De La Motte Picquet) פנו ימינה, לאורך הצד הצפוני של בית הספר הצבאי.

 

ממולו, בכיוון צפון-מערב, פנו שמאלה בשדרת אנטול פרנס (Avenue Anatole France) והיכנסו לגני שאמפ דה מרס (Champ de Mars). בקצה הצפון-מערבי של הגנים, סמוך לגדת הסיין, ימתין לכם מגדל אייפל (La Tour Eiffel), אחד האתרים המרשימים והמתוירים ביותר בפריז. חצו את השאמפ דה מרס לכל אורכו עד שתגיעו למרגלות המגדל.

 

בשובכם לקרקע, סמוך לרגליים המערביות של המגדל, תוכלו לבקר בחדר המכונות של המעליות שהותקנו בשנת 1899. המכונות המופלאות נראות כמו נלקחו מאחד מסרטי המדע הבדיוני של ראשית ימי הקולנוע. בקומת הקרקע תמצאו סניף של לשכת התיירות העירונית, דלפק להמרת כסף ומסעדת מזון מהיר. בתום הביקור במגדל אייפל, המשיכו ממרגלותיו לכיוון צפון-מערב וחצו את גשר דלינה (Pont d'Léna) אל גני טרוקדרו (Jardin du Trocadéro) שמעברו השני של נהר הסיין.

 

חצו את הגנים לכיוון מערב במעבר שבין שני האגפים של ארמון שאיו (Palais de Chaillot). מהעבר השני של הגנים והארמון תגיעו לכיכר טרוקדרו (Place du Trocadéro et du 11 Novembre). היכנסו לתחנת המטרו טרוקדרו (Trocadéro) שבכיכר, לנסיעה בת שלוש תחנות בקו 6 עד לתחנת שארל דה גול אטואל.

 

צאו מתחנת המטרו אל המעבר התת-קרקעי המוביל לכיכר אטואל (Place de l'Étoile) ושער הניצחון. מזרחית לכיכר אטואל משתרעת שדרת שאנז אליזה (Avenue des Champs-Élysées) היוקרתית והמפורסמת, על שלל חנויות הפאר ובתי הקפה המהודרים שבה. כדי להגיע אליה, אין צורך לחצות את הכיכר הסואנת.

 

המעבר התת-קרקעי שהביא אתכם מתחנת המטרו לכיכר, יביא אתכם בבטחה אל המדרכה השמאלית (הצפונית) של השאנז אליזה. במורד השדרה תמצאו סניפים של כמה מרשתות האופנה המובילות, ובהן Zara, Naf Naf ו-Celio - וגם חנויות נעליים יקרות (Charles Jordan) לצד יקרות פחות (Manneli). גם רשת הסופרמרקטים Monoprix (ששייכת לגלרי לאפייט) מכילה מחלקות בגדים לנשים, גברים וילדים ומרבה להציע מבצעים ומכירות מיוחדות.

 

בבית מספר 92 בשדרת שאנז אליזה נמצאת אחת המסעדות המפורסמות של העיר - Fouquet's. המסעדה חביבה על אנשי קולנוע, במאים וכוכבים, אבל גם כל השאר יכולים להיכנס פנימה, לעלות לקומה העליונה אל הסלונים המפוארים, או לשבת בטראסה הקרקעית הצופה אל הרחוב ולהזמין ארוחה טובה בבית מספר 116 בשדרת שאנז אליזה שימו לב למועדון לידו (Lido), אחד הקברטים הידועים ביותר בעולם, המציג הופעות ארוטיות המלוות במופעי בידור.

 

אפשר לברוח מהמולת שאנז אליזה לפארק מונסו (Parc Monceau) שנמצא כ-15 דקות הליכה מכיכר האטואל בשדרת הוש (Avenue Hoche) ומרחק שלוש תחנות מטרו בקו 2 מתחנת המטרו של הכיכר עד לתחנת מונסו (Monceau). .בשונה מרוב הגנים בפריז, המעוצבים בקפידה, פארק מונסו טבעי יותר ומשרה אווירה אחרת

 

המשיכו בשדרה עד לכיכר רונד פואן דה שאנז אליזה (Rond Point de Champs Élysées), על מזרקות הזכוכית הירקרקה שמקיפות אותה. את המסלול תוכלו לסיים בישיבה באחד מבתי הקפה והמסעדות שבשדרת שאנז אליזה. תוכלו להמשיך ליהנות מהאווירה התוססת של השדרה בישיבה לצד השולחנות המוצבים על המדרכות.

לפרטים נוספים
  • מגזין
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • אודות
  • צור קשר
יעדים
יעדים פופולרים
    יעדים רומנטיים
      יעדים זולים
        יעדים נוספים

          © 2025 שיחור