דף הבית יעדים פריזמסלולים בפריז מהמונה ליזה ועד ללב פריז

מהמונה ליזה ועד ללב פריז

פריז, צרפת
1

מוזיאון הלובר (Musée du Louvre)

אתרי חובה ⋅ מוזיאונים וגלריות
המוזיאון הגדול ביותר בפריז, ואחד הגדולים בעולם, נבנה במקור כדי לשמש ארמון למשפחת המלוכה. הוא הוסב למוזיאון בשנת 1793 ונפתח לקהל הרחב. אל תבהלו מהגודל העצום שלו; אם אתם מתעניינים בתרבות, באמנות ובהיסטוריה, המוזיאון הזה לגמרי צריך להיות ברשימה שלכם. במשך מאות שנים שימש ארמון הלובר מקום משכנם של רבים ממלכי צרפת. הוא נבנה בסוף המאה ה-12 על ידי המלך פיליפ אוגוסט כמבצר צבאי, ובמאה ה-14 הפך אותו המלך שארל החמישי למקום משכנו. הבנייה הושלמה סופית על ידי לואי ה-14. שתי ה"זרועות" המגיעות לגני טווילרי הם אגפיו החדשים של המוזיאון שנבנו במאה ה-19, בתקופת ימי שלטונו של נפוליאון השלישי. בלובר מוצגות לא פחות מרבע מיליון יצירות אמנות. גולת הכותרת היא אמנם "המונה ליזה" של לאונרדו דה וינצ'י, אך אל תפספסו גם את פסל הלבלר היושב, פסל "העובד המורד" של מיכלאנג'לו, "רפסודת המדוזה" של תאודור ז'ריקו ואת ה"אודליסק הגדולה" של ז'אן אוגוסט. כל אלו יושבות לצד יצירות נבחרות אחרות של סנדרו בוטיצ'לי, טיציאן, רפאל ורבים אחרים. בלובר שבעה אוספים של אמנות עתיקה ומודרנית: ציור, הדפס ורישום, עתיקות המזרח, פיסול, עתיקות מצרים, חפצי אמנות ועתיקות יוון, רומי והאטרוסקים. כמו כן, ישנם אולמות המוקדשים להיסטוריה של מבנה הלובר, כל זאת נוסף על התצוגות המתחלפות. אנחנו ממליצים לכם לקחת את הזמן ולא למהר, כי גם ככה אין סיכוי שתספיקו הכל; למעשה, אם תציצו על כל פריט אמנות במשך שלושים שניות, תבלו לא פחות ממאה ימים במוזיאון עד שתראו את כל היצירות! בשנות ה-80 הוציא הנשיא מיטראן לפועל את הפרויקט השאפתני "הלובר הגדול", שבמסגרתו עבר המוזיאון שינויים מהותיים. בכניסה למוזיאון הלובר, בחצר הראשית, תמצאו את פירמידת מוזיאון הלובר. זוהי פירמידת זכוכית בגובה 21 מטרים שנוספה לאדמות הלובר באותן השנים. הפירמידה הפכה לפריט אמנות אייקוני ומזוהה עם פריז. שימו לב לכניסה יוצאת הדופן ביופייה לתחנת המטרו פאלה רויאל מוזה דו לובר. התחנה עוצבה על ידי האמן ז'אן מישל אוטוניאל בשנת 2000, והיא עשויה מפניני זכוכית צבעוניות המוסיפות צבע ומודרניות לסגנון הקלאסי של האזור.
מוזיאון הלובר (Musée du Louvre)
2

פאלה רויאל וגני רויאל

פארקים ⋅ אתרי דת והיסטוריה
הפאלה רויאל הינו ארמון מלכותי מרשים שנבנה במאה ה-17 כמקום משכנו של הקרדינל רישלייה. גן הארמון הוא כיום גן ציבורי יפהפה. בחלק הדרומי של הבניין שוכנים מועצת המדינה ומשרד התרבות. בחלקיו האחוריים יש חנויות ודירות בהן התגורר אמנים וסופרים ידועי שם. בחלקו הדרומי של הגן אל תחמיצו את העמודים המפוספסים, דמויי הפיג'מה, ש"צמחו" שם בשנת 1986.
פאלה רויאל וגני רויאל
3

קומדי פרנסז

תיאטרון ומחול
התיאטרון, שאת להקתו הראשונה הקים לואי ה-14 בשנת 1670, נמצא במשכן קבע זה מאז סוף המאה ה-18. בכניסה הפנימית של התיאטרון מוצג פסל יפהפה של וולטר, מעשה ידי הפסל אודון, וכן הכורסא המפורסמת שבה ישב מולייר בהצגה "החולה המדומה", בערב שבו חלה ומת. כיום התיאטרון מציג רפרטואר קלאסי צרפתי: מחזות של מולייר, ז'אן ראסין, פייר קורני ואחרים, לצד מחזות מודרנייים, צרפתים וזרים.
קומדי פרנסז
4

כנסיית סן אוסטאש (Église Saint-Eustache)

אתרי דת והיסטוריה
הכנסייה המאסיבית, שנבנתה בתחילת המאה ה-17 בסגנון גותי, באמצעות תרומות של סוחרי השוק הסיטונאי, מרשימה בגודלה: כ-100 מטר אורכה ויותר מ-40 מטר רוחבה. מצבת זיכרון שהוקמה לשוק הסיטונאי של דה האל, הנמצאת ליד הכניסה מצד שמאל, מושכת את העין בצבעוניותה. ההיסטוריה של הכנסייה וההיסטוריה של פריז משתלבות זו בזו: לואי ה- 14 קיבל כאן את לחם הקודש, מוצרט קיים כאן את הלוויתה של אמו, מולייר התחתן פה, ועוד אושיות פריזאיות מהעתיד הרחוק והקרוב לקחו חלק בתולדות הכנסיייה.
כנסיית סן אוסטאש (Église Saint-Eustache)
5

מרכז פומפידו

אתרי חובה ⋅ מוזיאונים וגלריות
מרכז האמנות העכשווית על שם ז'ורז' פומפידו, מנשיאי צרפת בשנות ה-70 של המאה ה-20, הוא מגולות הכותרת של פריז המודרנית והמתחדשת. פתיחתו של המרכז בשנת 1977 לוותה בוויכוח ציבורי סוער בשל חזותו הלא שגרתית; יצירתם של האדריכלים ריצ'רד רוג'רס ורנצו פיאנו היא צירוף מדהים של צינורות צבועים ירוק, אדום וכחול. כל תשתית האוורור, הניקוז והחשמל, שבדרך כלל מוסתרת בחללים פנימיים, בנויה מחוץ לקירות הבניין - כאשר צינורות צבועים ירוק מסמלים צנרת, צינורות צבועים כחול נוגעים למיזוג אוויר, צינורות צבועים צהוב נוגעים לחשמל ואלקטרוניקה וצינורות צבועים אדום קשורים לבריאות וביטחון. אפילו המדרגות הנעות, המובילות לחמש קומותיו של הבניין, צמודות אליו מבחוץ, עובדה המותירה שטח פנוי גדול יותר בתוך המבנה. המדרגות נעות בתוך שרוולי זכוכית, כך שהעולים בהן יכולים להתרשם מהנוף שמסביב, ומהקומה האחרונה ניתן אף להשקיף על גגות פריז הציוריים. מרכז פומפידו הוא חלל ייחודי המעניק לציבור גישה לאמנות ותרבות. כמשכנו של המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית מכיל מרכז פומפידו כמה מהאוספים המעניינים והגדולים בעולם של אמנות בת זמננו, וניתן למצוא בו לא פחות מ-1300 יצירות עכשוויות של יוצרים מוערכים כמו פאבלו פיקאסו, ואסילי קנדינסקי, אנרי מאטיס ואנדי וורהול. לצד האמנות של המאה ה-20, המוזיאון מארח תערוכות מרתקות של אמנות עכשווית של אמנים כמו איב קליין, נאן גולדין וסופי קאל. מלבד אמנות, פריזאים אופנתיים ותיירים מכל העולם מגיעים ללובי הגדול כדי לבלות עם חברים, לאכול ארוחת צהריים במסעדות האופנתיות, לשתות קפה בבתי הקפה שבקומה העליונה, לבחון אוספי ספרים בספריה הגדולה שבה למעלה מ-500 אלף ספרים, או לרכוש מוצרי מעצבים בחנויות הבוטיק המיוחדות. במרכז יש גם בתי קולנוע מפוארים, כאשר גם המרכז עצמו הוא כוכב הוליוודי: חדר בקומה החמישית של המרכז הופיע בסרט הקולנוע "מונרייקר", חלק מסדרת סרטי ג'יימס בונד. אל תשכחו לקפוץ לקומה האחרונה של מרכז האמנות - בקומה הזו תחשפו לנוף מרהיב של גגות העיר, ומבעדו ניתן לראות את מגדל אייפל, את בזיליקת סקרה-קר ומבנים ומונומנטים אייקונים נוספים. כשאתם מסיימים את הביקור במרכז, בדקו אם קורה משהו בחוץ כי האמנות מחכה לכם גם שם - בכיכר שלמרגלות המרכז נאספים כמעט מדי יום קוסמים, נגנים ויורקי אש ומתקיימים בו מופעי רחוב.
מרכז פומפידו
6

מוזיאון האמנות וההיסטוריה היהודית (mahJ)

מוזיאונים וגלריות
המוזיאון, שנפתח ב-1998, מכיל תצוגה מכובדת ומאירת עיניים של ההיסטוריה היהודית בעיר ומקבץ מרשים של יצירות אמנות פרי מכחולם של יהודים תושבי העיר. בין היתר תוכלו ליהנות כאן מעבודות של חיים סוטין, מארק שאגאל וחיים לפישיץ, ולידם אוסף של תשמישי קדושה וחפצי יודאיקה עתיקים וכן יצירה חדשה של כריסטיאן בולטנסקי המנציחה את דיירי הבית היהודים שנספו בשואה. במקום מתאפשר סיור מודרך במערכת שמע במגוון שפות, גם בעברית.
מוזיאון האמנות וההיסטוריה היהודית (mahJ)
7

המוזיאון להיסטוריה של צרפת- הארכיון הלאומי

מוזיאונים וגלריות
המוזיאון שוכן בהוטל דה סוביז (Hotel de Soubise), מבנה מרשים עם חצר מסדרים גדולה. בארכיון מוצגים היסטוריים יוצאים מן הכלל: דיוקן יחיד במינו של ז'אן ד'ארק, שצויר עוד בחייה, על ידי צייר אלמוני, צוואותיהם של לואי ה-14 ושל נפוליאון, מכתבים פרי עטו של וולטר ועוד.
המוזיאון להיסטוריה של צרפת- הארכיון הלאומי
8

מוזיאון קוניאק-ז'יי

מוזיאונים וגלריות
המוזיאון נוסד בשנת 1920 על ידי אחד מסוחריה העשירים של פריז, ארנסט קוניאק ורעייתו לואיז ז'יי. הוא מבוסס על אוסף של יצירות אמנות מהמאה ה-18 שבני הזוג אספו בקפידה במהלך חייהם והורישו לעיריית פריז במותם . בין השאר מוצגים במקום ציורים של אנטואן ואטו, ז'אן פרגונר, רמברנדט ואן ריין, ג'ושוע ריינולדס ופרנסואה בושה. המוזיאון שוכן בבניין היפיפה של Hotel Donon שמאופיין באדריכלות פנים מרהיבה ומאוכלס בפריטי ריהוט ששומרו בקפידה. מכיוון שאין דמי כניסה למקום, מומלץ לפחות להציץ פנימה ולהתרשם.
מוזיאון קוניאק-ז'יי
9

מוזיאון פיקאסו (Musée National Picasso)

מוזיאונים וגלריות
מוזיאון פיקאסו (Musée National Picasso), השוכן בהוטל סאלה (Hôtel Salé), אחד ממבני האצולה היפים של רובע המארה, שנבנה בשנת 1656. בשנת 1985 הוסב הבניין למוזיאון פיקאסו. במוזיאון מוצגים ציוריו של גדול אמני המאה ה-20 וכן פסלים, קולאז'ים, תחריטים ועוד. המוזיאון מעניק למעריצי פאבלו פיקאסו מבט אל יצירות שלא חשף בחייו. שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שני.
מוזיאון פיקאסו (Musée National Picasso)
10

המוזיאון לתולדות פריז

מוזיאונים וגלריות
המוזיאון מתעד את ההיסטוריה של פריז ושל תושביה מראשית הרנסנס, דרך ימי המלך פרנסואה הראשון ועד לסוף המאה ה-19 ואמנות האר-נובו. זוהי הזדמנות לעשות סדר בהיסטוריה הפריזאית ארוכת השנים. הגן שבארמון קרנאבלה יפה ומרשים, ומומלץ לעצור בו לצורך מנוחה והירגעות.
המוזיאון לתולדות פריז

אודות

התחילו את המסלול בלב הרובע הראשון, במוזיאון הלובר (Musée du Louvre). אם הגעתם דרך תחנת המטרו פאלה רויאל מוזה דו לובר (Palais-Royal Musée du Louvre) ישנו מעבר ישיר מחבר בין התחנה למוזיאו.

 

ואולם, מומלץ להתרשם גם מן המראה החיצוני של המבנה המפואר: לצאת מתחנת המטרו לרחוב דה ריבולי (Rue de Rivoli), לצעוד דרומה ברחוב רוהן (Rue Rohan) ולעבור במעבר שמתחת לבניינים עד לחצר הפנימית של המוזיאון הנקראת "חצר נפוליאון".

 

שימו לב לכניסה היוצאת דופן ביופיה לתחנת המטרו פאלה רויאל מוזה דו לובר. התחנה עוצבה על ידי האמן ז'אן מישל אוטוניאל בשנת 2000 והיא עשויה מפניני זכוכית צבעוניות המוסיפות צבע ומודרניות לסגנון הקלאסי של האזור. ארמון הלובר וגני טווילרי, המשתרעים מערבה מהמוזיאון ועד לכיכר הקונקורד, יוצרים מלבן שאורכו כ-1,500 מ', שמצדו האחד נהר הסיין ומצדו השני רחוב דה ריבולי.

 

זהו הרובע הפחות צפוף של פריז ועיקרו מוסדות ציבוריים, מלונות פאר (Ritz, Intercontinental) וחנויות יוקרה ברחובות סן אונורה (Saint Honoré) ודה ריבולי. הכניסה הראשית למוזיאון היא דרך פירמידת זכוכית שהוקמה במרכז "חצר נפוליאון". צורה זו נבחרה על פי הצעתו של הארכיטקט הסיני-אמריקאי איו מינג פּיי (Ieoh Ming Pei). ניתן להיכנס למוזיאון גם בדרך אחרת: דרך מרכז הקניות התת-קרקעי קרוסל דו לובר (Carrousel du Louvre) הנמצא ממול (ממערב) לפרמידת הלובר.

 

מוזיאון הלובר הוא אחד מהמוזיאונים הגדולים ביותר בעולם ובו מאות אלפי מוצגים, לכן מומלץ להתמקד רק במוצגים המעניינים והמפורסמים ביותר. בלובר שבעה אוספים: ציור, הדפס ורישום, עתיקות המזרח, פיסול, עתיקות מצרים, חפצי אמנות ועתיקות יוון, רומי והאטרוסקים. כמו כן ישנם אולמות המוקדשים להיסטוריה של הלובר, כל זאת נוסף על התצוגות המתחלפות. הפירמידה הגדולה, שגובהה כ-20 מ', מכסה בעצם על שער קומת הכניסה התת-קרקעית של הלובר.

 

הזכוכית השקופה מאפשרת לאור היום להאיר את החלל הפנימי. הבאים בפתח הפירמידה מגיעים אל אולם כניסה ענקי, אולם נפוליאון, שבו קופות לרכישת כרטיסים, דלפקי מידע, שירותי הכוונה ועוד.

 

מדרגות נעות מובילות ממנו אל שלושת אגפי המוזיאון: דנון (Denon), סול (Sully) ורישלייה (Richelieu). ה"מונה ליזה" של דה וינצ'י היא היהלום בכתר הלובר והיצירה המפורסמת ביותר שבו. לצדה מוצגות יצירות של ענקים אחרים מן הרנסנס והבארוק האיטלקי, ובהם רפאל, טיציאן, ג'וטו די בונדונה, סנדרו בוטיצ'לי ואחרים. היצירות מוצגות באגף דנון שבקומה הראשונה.

 

האמנות הספרדית, גם היא באגף דנון, מיוצגת בלובר ביצירות של אל גרקו, פרנסיסקו דה גויה, דיאגו ולסקז ואחרים. האמנות הפלמית וציירי ארצות השפלה מצויים בקומה השנייה של אגף רישלייה, שם מוצגות יצירות של הרמנזון ואן ריין רמברנדט, דיוקנו העצמי המפורסם של הירונימוס בוש, וכן יצירות של יאן ורמר, פאול רובנס ועוד. הציור הצרפתי וגדולי אמניו מופיעים בשלושת אגפי הלובר.

 

בין היתר יש כאן יצירות של ניקולא פוסין, ז'אן פרגונר, גוסטב קורבה ואז'ן דלקרואה. באגף סול ובאגף דנון, באוסף עתיקות יוון, רומי והאטרוסקים, תמצאו את היצירה בת המאה השלישית לפני הספירה "ונוס ממילו" ואת דמות האישה המכונפת ב"הניצחון בסמותרקיה". לצד אלה, מוצגים באגף סול ממצאים עתיקים ממצרים כמו "הספינקס של טאניס" ו"הפגיון של ג'באל אל ערק".

 

באגפים רישלייה וסול יש עדויות היסטוריות מרשימות מימי המזרח הקדום, ובהן חוקי חמורבי המקוריים, החקוקים על אבן בזלת גדולה. באגף דנון מוצגים פסלים של מיכלאנג'לו בואונרוטי, בנוונוטו צ'ליני ואחרים. באגף רישלייה יש נציגות בולטת של פיסול צרפתי מהתקופות השונות: ז'אק קוסטו, רובר לה לורן ועוד.

 

בתום הביקור בלובר, צאו מפירמידת הזכוכית שבחצר נפוליאון. זוהי הזדמנות נוספת ליהנות מהפירמידה המרשימה, מארבע הפירמידות הקטנות וממראה הקומפלקס הענק של ארמון הלובר. מול פירמידות הזכוכית בכניסה, בין שתי זרועות הארמון, נמצא קרוסל דו לובר (Carrousel du Louvre), מרכז קניות ואירועים יוקרתי שנחנך באוקטובר 1993 לרגל חגיגות ה-200 של הלובר. במרכז יש כמה אולמות תצוגה, בוטיקים אלגנטיים, בתי קפה, בנק ומעדניות. פנו ימינה וצאו ממתחם הלובר דרך רחוב רוהן.

 

המבנה המרשים שלפניכם הוא הארמון המלכותי פאלה רויאל וגני רויאל (Palais Royal) שנבנה במאה ה-17 כמקום משכנו של הקרדינל רישלייה. מאז עבר המקום תהפוכות רבות, ואף זכה לארח בימי המהפכה אולמות הימורים ובתי בושת. הוא נשרף בחלקו בשנת 1871 ושוחזר. גן הארמון הוא כיום גן ציבורי יפהפה. בחלקו הדרומי של הבניין שוכנים מועצת המדינה ומשרד התרבות. בחלקיו האחוריים יש חנויות ודירות, שבהן התגוררו אמנים וסופרים ידועי שם כגון ז'אן קוקטו וקולט.

 

בחלקו הדרומי של הגן לא תחמיצו את העמודים המפוספסים, דמויי הפיג'מה, ש"צמחו" שם בשנת 1986. בתוך הגן של פאלה רויאל נמצאת המסעדה הוותיקה ביותר בפריז, Le Grand Véfour שנפתחה ב- 1784 (תחת שם והנהלה אחרים). המסעדה, שזכתה משך שנים לשלושה כוכבי מישלן (הדירוג המקסימלי), מסתפקת היום בכוכב אחד, אך עדיין נחשבת לאחת המסעדות הנחשבות והיקרות בפריז.

 

צמוד לחלקו המערבי של הארמון המלכותי נמצא בית הקומדי פרנסז (Comédie Française). בכניסה הפנימית של התיאטרון מוצג פסל יפהפה של וולטר, מעשה ידי הפסל אודון, וכן הכורסה המפורסמת שבה ישב מולייר בהצגה "החולה המדומה", בערב שבו חלה ומת. כיום התיאטרון מציג רפרטואר קלאסי צרפתי: מולייר, ז'אן ראסין, פייר קורניי ואחרים, לצד מחזות מודרניים, צרפתיים וזרים.

 

מהקומדי פרנסז חזרו לכיכר שבפתח הארמון המלכותי והמשיכו מזרחה ברחוב סן אונורה (Rue Saint Honoré). רחוב זה, יחד עם הרחוב המקביל, דה ריבולי, מהווים את אחד ממרכזי האופנה והקניות המובילים של העיר. תמצאו בהם את מיטב הבוטיקים היוקרתיים: פראדה, איב סן לורן, גוצ'י ועוד. ברחוב דו לובר (Rue Du Louvre) פנו שמאלה (צפונה) עד שתראו מימינכם, לאחר כמה דקות, את בניין בורסת המסחר של פריז (Bourse du commerce et de l'industrie), מבנה עגול בסגנון יווני קלאסי.

 

הקיפו את בניין הבורסה משמאל, ברחוב הזעיר דה ויארמה (Rue de Viarme), ותגיעו לגן שמאחורי מרכז הקניות הפורום זה האל (Forum des Halles). הגן מיוחד במינו ומעוצב בסגנון מעורב, קלאסי ומודרני. יש בו אזור שעשועים לילדים, רכבת קטנה בסגנון תחילת המאה ושעון שמש יוצא דופן, המורה את השעה בנקודות הזמן החקוקות באבן. זו הזדמנות למנוחה לפני הכניסה למתחם לה האל ההומה וגם מקום טוב להשאיר את הילדים עם מבוגר אחראי שלא אוהב אופנה ולפצוח במסע קניות. השימוש בחלק מהמתקנים במקום הינו בתשלום.

 

מעברו הצפוני של הגן, עברו מעל למנהרת הכביש התת-קרקעי אל רחוב רמבוטו (Rue Rambuteau) ול כנסיית סן אוסטאש (Saint Eustache) הצמודה אליו מצפון. מצבת זיכרון שהוקמה לשוק הסיטונאי של דה האל, הנמצאת ליד הכניסה מצד שמאל, מושכת את העין בצבעוניותה.

 

מכנסיית סן אוסטאש המשיכו מזרחה במדרחוב רמבוטו אל הפורום דה האל, מבנה מודרני מרובע וגדול שתראו מימינכם. פורום דה האל היה בעבר מקום מושבו של השוק הסיטונאי הגדול של פריז, במרכז מאות חנויות המוכרות תכשיטים, בגדים אופנתיים, מתנות, ספרים ועוד. בפורום נמצא גם הווידיאוטק של פריז (Vidéothèque de Paris), ספריית ענק ובה 5,600 סרטים על פריז.

 

בתום הביקור בפורום דה האל, צאו בחזרה למדרחוב רמבוטו והמשיכו מזרחה (ימינה) עד שתחצו מדרחוב אחר: רחוב סן דני (Rue Saint Denis), אשר בקטע זה הוסב למדרחוב תוסס, משובץ בבתי קפה, במסעדות מזון מהיר, בחנויות ועוד. ככל שמצפינים ברחוב סן דני, הולך אופיו ומשתנה.

 

החלק הצפוני הוא מרכז צפוף של סיטונאי בדים, ובשעות הלילה פועלות ברחוב גם פרוצות. כל האזור שממזרח ומצפון לפורום דה האל הוא רשת של מדרחובים מלאי חיים ולעתים עמוסים. באחד מהם, רחוב מונטורגיל (Montorgueil), מרוכזות כמה מסעדות איכותיות ומאפייה ידועה, La Maison Stohrer 7‏ , שנוסדה בשנת 1730.

 

פנו ימינה למדרחוב סן דני. במפגש רחוב סן דני עם מדרחוב נוסף, רחוב ברז'ה (Rue Berger) נמצאת כיכר הקדושים התמימים (Place des Saints Innocents), ובמרכזה מזרקה מרשימה. עד סוף המאה ה-18 אכלס המקום בית קברות שהכיל כשני מיליון קברים. מטעמי היגיינה ציבורית פונה המקום והעצמות הועברו אל הקטקומבות, ועל השטח שהתפנה הוקם שוק ירקות.

 

המשיכו מזרחה ברחוב ברז'ה (שבהמשך משנה את שמו ל-Le Boucher) היישר לרחבה שנמצאת מול מרכז פומפידו (Centre Georges Pompidou), אחת מגולות הכותרת של פריז, המכונה גם בובור (Beaubourg), על פי שמו הוותיק של האזור. בעבר שכנה במקום המזבלה הגדולה של השוק הסיטונאי.

 

במרכז פומפידו שוכן המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית (Musée national d'art moderne), המכיל את אחד האוספים המעניינים ביותר בעולם של אמנות בת זמננו. התצוגה מקיפה כמה מהסגנונות הבולטים באמנות המאה ה-20, ובהם קוביזם, סוריאליזם ופופ-ארט. עם האמנים שעבודותיהם מוצגות כאן נמנים אנרי מאטיס, פאבלו פיקאסו, ז'ורז' בראק ואנדי וורהול. שטח התצוגה מכיל 1,400 יצירות מתחומי האמנות הפלסטית, העיצוב והאדריכלות, וכן סקירה מעניינת של התפתחות התעשייה והסביבה של ימינו. ברחבה שלמרגלות מרכז פומפידו נאספים כמעט מדי יום שחקנים, קוסמים, מוזיקאים, יורקי אש ולהטוטנים שמופיעים בפני קהל העוברים והשבים תמורת מטבעות שהם אוספים בכובעם.

 

בפינה הדרומית של מרכז פומפידו נמצאת כיכר איגור סטרווינסקי (Place Igor Stravinsky) המוקדשת למלחין. בכיכר מזרקת מים המעוטרת בפסלים ססגוניים המתפתלים, מסתובבים או יורקים מים להנאת הקהל.

 

לאחר שסיימתם להתרשם ממרכז פומפידו ומסביבותיו, פנו ימינה (צפונה) לאורך הרחבה. בקצה הצפוני של הרחבה פנו ימינה במדרחוב רמבוטו ומיד שמאלה בפסאז' דל אורלוג' אוטומט (Passage de l'Horloge Automates) אל מערכת סמטאות יפה המכונה רובע השעון (Quartier de l'Horloge), מתחם שכולו בתים חדשים שנבנו במסגרת ההתחדשות הכללית שעבר האזור.

 

אם המעבר המקורה אל רובע השעון סגור, ניתן להקיף את גוש הבניינים דרך רחוב סן מרטין (Rue Saint Martin) המקביל ממערב ולהגיע אל הכיכר הקטנה, שבצדה הימני, על קיר אחד הבתים, נמצא השעון שעל שמו נקרא הרובע. זהו פסל שעון ענקי שגובהו ארבעה מטרים ומשקלו טון. השעון יוצא הדופן שיצר ז'ק מונסטייר נקרא "מגן הזמן" (Défenseur du temps), והוא עשוי בדמות אדם הנלחם בשלישייה מאיימת: סרטן, דרקון וציפור (סמלים לים, לאדמה ולשמיים בהתאמה). בכל שעה עגולה, בין 9:00 ל-22:00, יוצא המגן למאבק באחת החיות. ב-12:00, ב-18:00 וב-22:00 הוא נלחם בשלושתן בו-זמנית.

 

מרובע השעון חזרו לרחוב רמבוטו והמשיכו בו מזרחה אל רובע המארה (Le Marais, הביצה בצרפתית). מרחוב רמבוטו.

 

פנו שמאלה ברחוב דו טמפל (Rue du Temple). בצדו השמאלי של הרחוב, בהוטל סן איגנאן (Hôtel Saint Aignan), נמצא מוזיאון האמנות וההיסטוריה היהודית (Musée d'art et d'histoire du Judaïsme). המוזיאון, שנפתח ב- 1998, מכיל תצוגה מכובדת ומאירת עיניים של ההיסטוריה היהודית בעיר ומקבץ מרשים של יצירות אמנות פרי מכחולם של יהודים תושבי העיר. בין היתר תוכלו ליהנות כאן מעבודות של חיים סוטין, מארק שאגאל וחיים ליפשיץ, ולידם אוסף של תשמישי קדושה וחפצי יודאיקה עתיקים וכן יצירה חדשה של כריסטיאן בולטנסקי המנציחה את דיירי הבית היהודים שנספו בשואה.

 

חיזרו לרחוב רמבוטו, שהופך בהמך לרחוב דה פראן בורג'אוה. בית מספר 60, הוטל דה סוביז (Hôtel de Soubise) הוא מבנה מרשים עם חצר מסדרים גדולה. כיום שוכן בבניין ובמבנים הסמוכים המוזיאון להיסטוריה של צרפת- הארכיון הלאומי (Musée de l'Histoire de France, les Archives nationales). בארכיון מוצגים היסטוריים יוצאים מן הכלל: דיוקן יחיד במינו של ז'אן ד'ארק שנעשה בחייה על ידי צייר אלמוני, צוואותיהם של לואי ה-14 ושל נפוליאון, מכתבים פרי עטו של וולטר ועוד.

 

אם תחזרו לרחוב רמבוטו ותפנו שמאלה ברחוב אלזביר (Rue Elzévir) תגיעו אל מוזיאון קוניאק-ז'יי (Musée Cognacq-Jay). המוזיאון נוסד בשנת 1920 על ידי אחד מסוחריה העשירים של פריז, ארנסט קוניאק ורעייתו לואיז ז'יי. הוא מכיל אוסף של יצירות אמנות, רובן מהמאה ה-18. בין השאר מוצגים במקום ציורים של אנטואן ואטו, ז'אן פרגונר, הרמנזון רמברנדט, ג'ושוע ריינולדס ופרנסואה בושה.

 

ממהמוזיאון צאו שמאלה לרחוב דה טוריני (Rue de Thorigny) להוטל סאלה (Hôtel Salé), משכנו של מוזיאון פיקאסו (Musée National Picasso). הוטל סאלה הוא אחד ממבני האצולה היפים של הרובע. הוא נבנה בשנת 1656, ובשנת 1985 הוסב הבניין למוזיאון פיקאסו, לאחר שממשלת צרפת זכתה לקבל חלק גדול מאוספו הפרטי של הצייר במקום מס עיזבון שיורשיו חויבו לשלם לקופת המדינה. במוזיאון מוצגים 203 מציוריו של גדול אמני המאה ה-20 וכן פסלים, קולאז'ים, תחריטים ועוד. המוזיאון מעניק למעריצי פאבלו פיקאסו מבט אל יצירות שלא חשף בחייו.

 

ממוזיאון פיקאסו חיזרו על עקבותיכם ופנו שמאלה בהגיעכם שוב לרחוב דה פראן בורג'אוה, כעת פנו שמאלה אל רחוב סבינה (Sévigné Rue) אל המוזיאון לתולדות פריז, (Musée Carnavalet - Histoire de Paris), הנמצא בארמון קרנאבלה (Hôtel Carnavalet). זוהי הזדמנות לעשות סדר בהיסטוריה הפריזאית ארוכת השנים. הגן שבארמון קרנאבלה יפה ומרשים, ומומלץ לעצור בו לצורך מנוחה והירגעות.

 

את היום תוכלו לסיים באזור המארה המקסים. האזור, הכולל את הרבעים השלישי והרביעי של העיר, נודע בעבר כמרכז יהודי וכמעוז בורגנות. היום הוא מתבלט במיוחד בזכות חיי הלילה התוססים והאופנתיים שבו. רחוב רמבוטו הופך עד מהרה לרחוב דה פראן בורג'אוה (Rue des Franc Bourgeois). הרחובות הקטנים הסובבים אותו, דוגמת רחוב פאבה (Rue Pavée), רחוב דה רוזיה (Rue des Rosiers) ואחרים, מאכלסים עדיין בתי כנסת ואתרים יהודיים: מסעדות כשרות, חנויות למזון כשר, חנויות לספרים בעברית ועוד.

לפרטים נוספים
  • מגזין
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • אודות
  • צור קשר
יעדים
יעדים פופולרים
    יעדים רומנטיים
      יעדים זולים
        יעדים נוספים

          © 2025 שיחור