דף הבית יעדים וינהמסלולים בוינה מוזיאונים וארמונות בווינה

מוזיאונים וארמונות בווינה

וינה, אוסטריה
1

המוזיאון לתולדות האמנות (Kunsthistorisches Museum)

מוזיאונים וגלריות
המוזיאון לתולדות האמנות (Kunsthistorisches Museum) הוא המוזיאון החשוב ביותר בוינה, שכן הוא מציג את מיטב אוצרות האמנות והעתיקות שנרכשו במשך הדורות על ידי בני שושלת הבסבורג. במאה החדרים של המוזיאון מוצגות יצירות של ציירים איטלקים, ספרדים ואחרים, עתיקות מיוון ומרומא, אוסף פסלים ואמנות דקורטיבית וכן מטבעות ומדליות. בשל גודלו של המוזיאון לא ניתן להקיף את כולו בביקור אחד, ועל כן מומלץ לתכנן את הביקור בקפידה על-מנת לא לפספס את האגפים המעניינים במיוחד או תערוכות המוצגות באופן חד-פעמי. בין גולות הכותרת של המוזיאון תוכלו למצוא את יצירות המופת "מגדל בבל" (De Toren van Babel), "ציידים בשלג" (Jagers in de Sneeuw) ו"חתונה כפרית" (Bauernhochzeit) של ברויגל (Bruegel), את הפסל המרהיב "מרתף המלח" (Saliera) של צ'ליני (Cellini), את הציור המופלא "אמנות הציור" (De Schilderkunst) של ורמיר (Vermeer) ואת ציוריו של קלימט (Klimt) בין הקשתות והעמודים בגרם המדרגות הראשי של המוזיאון. המוזיאון העצום בגודלו שוכן בכיכר מריה תרזה, בין הרינגשטראסה לרובע המוזיאונים, בבניין מפואר המעוטר בכיפה מתומנת. המבנה מגלם את הפאר והשפע של אדריכלות הבארוק והוא נחשב לאחד ממבני המוזיאונים הנחשבים והמרשימים של המאה ה-19. מול המוזיאון ממוקם ה"תאום" הארכיטקטוני שלו - מוזיאון ההיסטוריה של הטבע (Naturhistorisches). שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שני ובימי חמישי ושבת הוא פתוח עד השעה 21:00.
המוזיאון לתולדות האמנות (Kunsthistorisches Museum)
2

מוזיאון ההיסטוריה של הטבע (NHM)

מוזיאונים וגלריות
מוזיאון ההיסטוריה של הטבע (NHM), התאום הארכיטקטוני של המוזיאון לתולדות האמנות שנמצא ממש מולו, מציג את אחד האוספים החשובים והאקלקטיים בעולם, הכולל למעלה מ-30 מיליון מוצגים. התערוכות במוזיאון, שנפתח לציבור בשנת 1889, נפרשות על פני שתי קומות: קומת הביניים מוקדשת לאוסף נרחב של אבנים יקרות ומינרלים ולאוסף הגדול ביותר של בעולם של מטאוריטים, כמו גם למספר תצוגות סביב התרבות הפרהיסטורית, האבולוציה של המין האנושי ותגליות פליאונטולוגיות. בקומה זו מוצגת גם גולת הכותרת של המוזיאון - הפסלון הקטנטן בן ה-29,500 שנה "ונוס מווילנדורף" (Venus of Willendorf), יצירת מופת של פיסול מתקופת האבן הקדומה ואחת התגליות הארכיאולוגיות המפורסמות ביותר בעולם. באולם הדינוזאורים תוכלו לראות שלדים ושרידים של בעלי החיים הפרהיסטוריים הענקיים, כולל זה של האלוזאורוס, שזז ומשמיע קולות מפחידים. בקומה העליונה תוכלו למצוא אוסף עצום של מיני בעלי חיים שונים, כולל חרקים, ציפורים ויונקים. לא רק שתערוכות אלו מספקות תובנה מרתקת על ההיסטוריה של הפחלוץ לאורך מאות שנים, אלא הן גם מאפשרות לראות יצורים מרהיבים שנכחדו כמו פרת הים של שטלר (Steller's sea cow). המוזיאון מתהדר בגרמי מדרגות מופלאים, קשתות שיש מעוטרות, גילופי אבן, ציורי שמן ותקרות מפוארות - מומלץ מאוד גם להסתכל למעלה ומסביב בזמן שאתם משוטטים בין המוצגים. שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שלישי.
מוזיאון ההיסטוריה של הטבע (NHM)
3

פולקס גארדן (Volksgarten)

פארקים
פארק פולקס גארדן (Volksgarten), או "גינת העם" בפי המקומיים, נפתח ב-1820 על חורבות מבצר ארמון הופברג, שנהרס על-ידי נפוליאון רק עשר שנים קודם לכן. בפארק, שתוכנן ברוח גני לוקסנבורג הפאריזיים, אפשר לבקר במקדש תזאוס ובגן הפסלים, ולנוח על ספסלים הניצבים בין גינות פרחי הורדים המזמינות, שרק בגללן כדאי לבקר במקום.
פולקס גארדן (Volksgarten)
4

ארמון הופבורג (Hofburg) ומוזיאון סיסי

אתרי חובה ⋅ מוזיאונים וגלריות
ארמון הופבורג (Hofburg) הוא חלק מקומפלקס מבנים שהיה למרכז השלטון של האימפריה ההבסבורגית, אחת השושלות המלכותיות החשובות באירופה. הארמון הוא שילוב של תקופות וסגנונות, וחלקו הגדול נבנה בסגנון בארוק. כיום הוא מאפשר הצצה מרתקת לשגרת חיי היומיום של משפחת המלוכה. אפשר למצוא בקומפלקס כמה מקומות נהדרים לבקר בהם ולטעום מההיסטוריה הארוכה. המקום האהוב ביותר בקומפלקס הוא מוזיאון סיסי. הקיסרית אליזבת היפה והמהוללת הפכה לדמות פולחן באוסטריה, ובמוזיאון סיסי תוכלו לחקור לעומק את דמותה. במוזיאון נמצאים חפצים אישיים ודיוקנאות מתקופתה כנערה צעירה בבוואריה, דרך האירוסין המפתיעים עם הקיסר האוסטרי ועד להתנקשותה בז'נבה. אזור נוסף בקומפלקס הוא החדרים האימפריאליים. בביקור במקום תוכלו לחקור את החדרים הפרטיים והרשמיים של הקיסר פרנץ יוזף והקיסרית אליזבת. הסיור מוביל דרך 24 חדרים, מגרם המדרגות, דרך חדרי הלימודים ועד לחדרי השינה. בקומפלקס מוצג גם אוסף התכשיטים של השושלת, ובו שני כתרים אימפריאליים, אוצר בורגונדי וכן אוצר מסדר גיזת הזהב. הכתר הקיסרי של האימפריה הרומית הקדושה הוא גולת הכותרת של האוסף. הוא נוצר במחצית השנייה של המאה ה-10 ושימש להכתרת קיסרי האימפריה. כתר חשוב נוסף הוא הכתר הקיסרי האוסטרי שנוצר בשנת 1602 עבור הקיסר רודולף השני. בביקורכם בקומפלקס תוכלו לבחון גם את אוסף הכסף האימפריאלי, המספק תובנות על תרבות האוכל של השושלת הקיסרית. במקום כוסות פורצלן וקריסטל יקרות ערך. זה לא נגמר פה: הקומפלקס מכיל גם את הספרייה הלאומית של אוסטריה, שיושבת בהיכל המדינה. זהו אחד מאולמות הספרים היפים בעולם, שנחשב גם לספריית הבארוק הגדולה באירופה. הספרייה נוצרה במחצית הראשונה של המאה ה-18 כאגף פרטי של הקיסר הופבורג. כמו כן, תוכלו לבקר בקפלה, שבה מופיעה מקהלת האופרה הממלכתית של וינה, וכן בבית הספר הספרדי לרכיבה על סוסים. שימו לב: כרטיס הכניסה הסטנדרטי מאפשר גישה למוזיאון סיסי ולחדרים האימפריאליים וכולל מדריך קולי (בהתאם לזמינות).
ארמון הופבורג (Hofburg) ומוזיאון סיסי

אודות

וינה היא עיר של תרבות ואמנות מרשימה. הטיול של היום ייקח אותנו לכמה מוזיאונים חשובים, ארמון מפואר ופינות חמד ירוקות בעיר. קחו בחשבון שבחלק מהמוזיאונים אפשר בקלות לבלות חצי יום ולכן כדאי שתתכננו את סדר העדיפויות שלכם בתחילת היום.

 

נתחיל את הבוקר במוזיאון האמנויות (Kunsthistorisches Museum) – החשוב במוזיאונים לאמנות של וינה. המוזיאון שוכן בבניין מונומנטלי ובו כמאה חדרים, והוא מכיל חלק גדול מאוצרות האמנות והעתיקות הרבים שנרכשו במשך הדורות על ידי בני שושלת הבסבורג. לאור המשאבים הפיננסיים הנרחבים של ההבסבורגים ושאיפתם להפוך את וינה למרכז תרבות, אין זה מפתיע שהמוזיאון אוצר כמה מהעבודות הבולטות ביותר באמנות האירופית. בכלל זה עבודות של פיטר ברויגל, רובנס, ורמיר, רמברנדט ורפאל – רשימה חלקית בלבד.

 

הבניין עצמו, שנבנה בין השנים 1891-1870 על ידי קרל האסנאואר וגוטפריד סמפר, הוא מבנה מרשים עשוי שיש עם חדרי מדרגות מפוארים ותקרות מעוטרות בעושר. אגף אחד בקומת הקרקע מכיל עתיקות יווניות ורומיות, וכן אוסף עשיר של כלים מצריים עתיקים שהושגו בעת חפירות של משלחת ארכיאולוגית אוסטרית בגיזה.

 

האגף השני בקומת הקרקע מכיל אוסף של פיסול ואמנוית דקורטיביות, הכולל את המלחייה המפורסמת מן המאה 16 של צ'ליני, עבודת צורפות שאין דומה לה. בקומה הראשונה שני אגפים: באגף הראשון מוצגות עבודות של ציירים איטלקיים וספרדיים, ובאגף השני מוצגות יצירות של ציירים גרמנים, הולנדיים ופלמים. בקומה השנייה מוקדש אגף מיוחד לאוסף מטבעות ומדליות, ואגף אחר לתצוגות מתחלפות. כדי לחוות את המוזיאון בצורה יעילה, מומלץ לקחת בכניסה מדריך ובו פירוט של 21 עבודות המופת הגדולות המוצגות כאן.

 

בכיכר הירוקה שמול המוזיאון ניצב פסל משנת 1888 של מריה תרזה – האישה היחידה שאי פעם שלטה בממלכות בית הבסבורג. התיאור המחמיא מראה את הקיסרית בגיל 35, כשהיא מחזיקה שרביט ואת מגילת האישור הפרגמטי (הצו שאביה, קרל השישי, הוציא בשנת 1713) המאפשר לאישה לרשת את כס המלוכה. מריה תרזה מוקפת בארבעת מפקדי צבאה, ומתחתיה מי ששימש הקנצלר שלה, רופאה ודמויות תרבות בולטות אחרות מתקופתה – כמו היידן ומוצרט.

 

סמוך למוזיאון לאמנויות נמצא משכן מוזיאון הטבע (Naturhistorisches Museum). המוזיאון מציג אוסף סטנדרטי למוזיאונים מסוגו – דינוזאורים, גבישים ושרידי חיות. האוסף האנתרופולוגי, הכולל כ-25,000 גולגלות, הוא מראשית המאה ה-20 וכמעט שלא נעשו בו שינויים מאז. עיקר העניין פה נסוב סביב הגילויים על מושגי תורת הגזע מלפני 100 שנה.

 

כשהמוזיאון מאחורינו, נמשיך לכיוון ה-Volksgarten .גן ציבורי זה, המרהיב ביופיו בעת פריחת הוורדים, תוכנן בראשית המאה ה-19, אחרי שנפוליאון הרס עד היסוד את הביצורים שעמדו כאן. במקום בית קפה נחמד, וביום נאה זהו מקום מומלץ להפסקה. כאשר נטייל בנחת בגן, נראה ברקע מספר מבנים מונומנטליים בצד השני של ה"רינג", ביניהם הפרלמנט האוסטרי (Parlament) ובית העירייה (Rathaus) עם הספירלה המרשימה שלה. כל המבנים האלה הוקמו בתקופתו של הקיסר פרנץ יוזף, ויש בהם כדי להעיד על המציאות המדינית המשתנה של המאה ה-19. מול מעוז השלטון המונרכי קמו ונבנו מושבי המוסדות הציבוריים, מוזיאונים הפתוחים לציבור, פארק ציבורי ראשון, וכן – לראשונה בווינה – ריכוז בניינים גדול שנבנה כבתי מגורים של המעמד הבינוני.

 

המקדש הפסבדו-יווני בגן הוא חיקוי של מקדש תזיאוס שבאתונה. הוא נבנה בשנת 1823 על מנת לשכן את הפסל של תזאוס פרי עבודתו של קנובה, שכבר בוודאי ראיתם לפני כן – במוזיאון לאמנויות. נחצה את הרינג ונמשיך לכיוון כיכר הגיבורים (Heldenplatz), שבמקור שימשה כמגרש מסדרים. בצד ימין של הכיכר ניצב פסל הברונזה של הנסיך איגון מסבוי רכוב על סוס – לכבודו של מי שמילא תפקיד מפתח בהדיפת הפולשים הטורקיים במאה ה-17.

 

משמאל פסל ברונזה תואם של הארכידוכס קרל, אחיו של הקיסר פרנץ, שפיקד בשנת 1809 על הכוחות האוסטריים מול נפוליאון, בניסיון כושל לסלק את המנהיג הצרפתי מוינה. שני הפסלים הם פרי עבודתו של Anton Dominik Fernkorn בין 1855 ו-1865. הקיסר פרנץ יוזף, שהזמין את שני הפסלים, תכנן לבנות ארמון בקצה הכיכר כתואם לנויה בורג (Neue Burg; "הארמון החדש") המקומר, אולם הקיסרות ההבסבורגית התמוטטה לפני שהספיקה לבצע את התוכנית. ממרפסת ה-Neue Burg נאם היטלר בשנת 1938 בפני עצרת של רבע מיליון איש בעת ביקורו בוינה אחרי ה-Anschluss (סיפוח) של אוסטריה. תלאות המלחמה, מספר שנים לאחר מכן, הביאו להפיכת חלק מהקרקעות במקום לגינה לגידול ירקות ומזון. בשנת 1983 התפלל כאן האפיפיור יוהאן פאולוס השני יחד עם רבבות אוסטרים בעת ביקורו בוינה.

 

נמשיך לכיוון כיכר Michaelerplatz, כיכר המהווה מעין מיקרוקוסמוס של תולדות העיר - משרידים רומיים בחפירה שבמרכזה ועד לבניין אר-נובו, ה-Loos Haus, שנבנה בין השנים 1911-1909 על ידי הארכיטקט אדולף לוס וזכה לביקורות רבות על הניגוד שבין הבניין המודרני שהוקם על ידו לבין הבניינים המקיפים אותו, אשר בנויים בסגנון הבארוק.

 

על הכיכר חולשת ה-Michaelertrakt, רחבת כניסה מפוארת לחצר הקיסרית שהוקמה בהוראת הקיסר פרנץ יוזף בשנת 1888. הרחבה מעוטרת פסלים רבים המייצגים את כוחות היבשה והים של אוסטריה. החורבות הרומיות שבמרכז הכיכר הן שרידים של חלק מהיישוב שמחוץ למבצר הרומי ב-Vindobona וכן שרידי היסודות של החומה העתיקה מסביב לארמון הקיסרי. בכיכר ניתן להתרשם גם מכנסיית סן מיכאל. בדרך כלל הכיכר עמוסה בתיירים ובכרכרות עם סוסים. אך על אף ההמונים שפוקדים אותה היא עדיין אחת הכיכרות היפות בעיר.

 

מהכיכר ניכנס לארמון הופבורג, קומפלקס גדול של בניינים שנבנו במהלך כשש מאות שנה, המהווה סמל לעוצמת בית הבסבורג ועדות ליומרותיו. ההופבורג, שמשתרע על שטח של 240,000 מ"ר משכן בתחומיו חצי תריסר מוזיאונים, את משרדי נשיא אוסטריה ומשרדי ממשלה נוספים.

 

כאן גם נערכים הקונצרטים של מקהלת נערי וינה, וזהו משכנם של סוסי הליפיצאנר (Lippizaner) – שניים ממוקדי התיירות המפורסמים של בירת אוסטריה. 18 חלקי ההופבורג – הכוללים 19 חצרות ויותר מ-2,500 חדרים – מהווים מעין מוזיאון לתולדות האדריכלות: הבנייה שנמשכה מהמאה ה-13 ועד למאה ה-20 יצרה ערבוביה של סגנונות בתוך נוף דשאים נאה. ניתן לבקר פה באוסף כלי הנגינה העתיקים, אחד החשובים והמרתקים בעולם, שמציג את התפתחות המוסיקה הקלאסית והשינויים הטכניים שחלו בכלים. בין היתר יש כאן חדר שמוקדש לשוברט וחדר המציג סוגים של כלי נגינה ששימשו את שומן, ברהמס, פרנץ ליסט ואנטון ברוקנר.

 

עוד במקום: האוצר החילוני והכנסייתי (Schatzkammer), בו יכולים המבקרים להתבונן בתכשיטים ובפריטי הזהב האגדיים שההבסבורגים צברו במשך מאות שנות שילטונם. זהו אחד מאוספי האוצרות החשובים בעולם, הכולל דברי ערך מזהב, אבני חן, בגדים רקומים ופריטים נדירים של הקיסרות והכנסייה. בתקופת הקיסרות הם נחשבו בעלי ערך כה רב עד שלא נעשה בהם שימוש אלא הם אוחסנו למשמרת. בנוסף מומלץ לברר על הסיורים המיוחדים לילדים, במסגרתם מבקרים בחדרים הפרטיים של המשפחה הקיסרית, ורואים איך חיו ילדי האצולה לעומת שאר ההמון.

 

עם השלמת הביקור בארמון הגיע הזמן לסיים את היום באחד מבתי הקפה שבאזור. כחמש דקות הליכה מהכיכר נמצא בית הקפה הבוהמייני Cafe Hawelka.

לפרטים נוספים
  • מגזין
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • אודות
  • צור קשר
יעדים
יעדים פופולרים
    יעדים רומנטיים
      יעדים זולים
        יעדים נוספים

          © 2025 שיחור