קניון גלריה (Galleria)

2/4 Rustaveli Ave., Tbilisiבקר באתר

אודות

קניון מתקדם ופופולרי זה מכיל יותר ממאה חנויות אופנה, אלקטרוניקה, צעצועים וכלי בית. תמצאו בו גם משחקייה לילדים שפתוחה כל היום, ומסעדות מזון מהיר מקומיות ובינלאומיות.

אתרים נוספים בסביבה

רחוב שרדני (Shardeni)

רחוב שרדני (Shardeni) הוא מדרחוב קטן ומפותל בטביליסי, ברובע קאלה העליון, בין כיכר וקאטנג גורגסלי לרחוב סיוני בלב העיר העתיקה. מאז ומתמיד הרחוב היה אחד ממרכזי התרבות והחברה הבולטים בעיר, רחוב שער בלילה וישן בבוקר. הוא מנוקד בגלריות לאמנות, חנויות קטנות המוכרות עבודות יד וכן מסעדות וברים, והוא הרחוב הטוב ביותר לחוות את חיי הלילה של העיר. בתחילת רחוב שרדני ניצב פסל ברונזה שנקרא "תמאדה". הפסל, עותק של פסל מהמאה השביעית לפני הספירה שנמצא ביישוב העתיק, הוא פסל של דמות המזמינה את האורחים לשתות וליהנות. את מקור הפסל תוכלו למצוא במוזיאון הלאומי של גיאורגיה, והוא מסמל את ההיסטוריה הארוכה של תרבות היין במדינה. ואכן, ברחוב זה תמצאו הרבה פאבים, מועדונים וברים והרבה הזדמנויות מגוונות להנאה. בעבר היה הרחוב הצר הזה מקורה, ולכן נקרא "הרחוב האפל". הוא שינה את שמו במאה ה-20 ונקרא על שמו של הנוסע הצרפתי המפורסם ז'אן שרדן, שחקר מקומות שונים בגאורגיה. שרדן עבר בטביליסי במהלך מסעותיו ובספר המסע שלו תיאר את הגיאורגים כאנשים מנומסים ומסבירי פנים, עם יחסים דיפלומטיים טובים. היום, אגב, הרחוב הוא הכל חוץ מאפל - זהו רחוב נקי, בטוח, מואר וצבעוני. זהו אחד הרחובות הפופולריים, הצפופים, המעניינים והאטרקטיביים ביותר בטביליסי, ואין סיכוי שתבקרו בעיר מבלי לבלות בו לפחות פעם אחת. כאן תוכלו להכיר יצירות של אמנים גאורגים עכשוויים, לקנות פריטים מקוריים בעבודת יד ולהאזין למוזיקה מצוינת, לאכול אוכל טוב ולבלות. בשנת 2002 החלו שיפוצים ברחוב והותקנו מתקנים חדשים ותשתיות משופרות. היום הוא מלא במוסדות תרבות ובידור, והוא אחד מהמקומות המועדפים על תושבים ותיירים כאחד. הרחוב מציע אירועים נהדרים, טעימות יין והופעות ייחודיות, והוא המייצג הטוב ביותר של חיי הלילה בעיר. האווירה הטובה, המשפחתית והאינטימית, הווייב הנינוח והאופציות המרובות לבילוי - ברי נרגילות, פאבים קלילים, מועדונים, הופעות חיות - הופכים אותו לרחוב האירופאי ביותר בעיר. מסביב לרחוב ניתן לצפות בבתים בעלי אדריכלות ייחודית וצבעים יפים שמוסיפים לקסם שלו, וכן בסביבה נמצאים גם המוזיאון להיסטוריה של טביליסי, גשר השלום, נהר קורה, קתדרלת סנט ג'ורג' ועוד. שימו לב כי המסעדות והפאבים ברחוב הזה יקרים יותר ממקומות אחרים בטביליסי. כדאי להסתכל בתפריט לפני שמחליטים להיכנס. כמו כן, שעות הפתיחה של המקומות ברחוב זה בדרך כלל נעות מתשע בלילה ועד אור הבוקר, כאשר במהלך היום הרחוב מנומנם ביותר.

קניון טביליסי

הקניון המומלץ ביותר בעיר. תמצאו בו את כל המותגים המערביים בתחומי האופנה וההנעלה, האקססוריז והאיפור, הספורט והתכשיטים. כמו כן, תמצאו בו פינת חי גדולה ובה בעלי חיים שבדרך כלל רואים בגני חיות, זירת פיינטבול לחובבי האקשן, אולם קולנוע, ועוד.

שוק הפשפשים באזור הגשר היבש

שוק הפשפשים באזור הגשר היבש הוא השוק הגדול בטביליסי. הוא ממוקם מדרום לגשר סארברוקן. תמצאו בו מגוון מסחרר של פריטים מכל תחום וקטגוריה – מהלבשה, הנעלה ותכשיטים ועד ציוד נדיר מהעידן הסובייטי כמו מדליות ומדים ואפילו מכשור צבאי מושבת. עם קצת התמקחות תוכלו לחזור הביתה עם אוצרות במחיר מפתיע. השוק הוא מהאטרקציות התיירותיות האהובות והפופולריות ביותר בטביליסי. גם אם אתם לא מעוניינים לרכוש דבר, זו חוויה גדולה לשוטט בין הדוכנים, להסתכל על העתיקות ולשוחח עם המוכרים. השוק הוא שוק פתוח שמתקיים מדי יום במרכז העיר, על הגשר ולצד הפארקים "ה-9 במרץ" ו-"Dedeana". הוא נקרא כך מסיבה מעט משעשעת: בעבר הגשר עליו ממוקם השוק ישב מעל נהר קורה. כדי להגן על טביליסי מפני הצפות, נבנה במקום סכר, כך שהיום הגשר עומד מעל רחוב יבש, ולא מעל מים. השוק הזה הולך אחורה עד שנות ה-90 האפלות של טביליסי, לאחר קריסת הקומוניזם. המקומיים היו מתאספים באזור כדי להרוויח קצת כסף על ידי מכירה של רכושם האישי. עם הזמן השוק הפך לשוק רשמי, וכיום השוק הגדול מיועד בעיקר לתיירים. ניתן לחלק את השוק לארבעה חלקים עיקריים: שוק פשפשים, שוק אמנות ויצירה, שוק עתיקות ושוק ספרים. שוק הפשפשים הוא החלק הכי מעניין של השוק, והוא מתפרש משני הצדדים של הגשר היבש. זה עולם שלם של פריטים מכל סוג שניתן להעלות על הדעת. בשוק האומנות תמצאו גרביים סרוגות, צעיפים, ציורים ועבודות יד. בשוק העתיקות מגוון עצום של פריטי קרמיקה, פורצלן, נברשות תקרה, אגרטלים ועוד. לבסוף, שוק הספרים הוא שוק נפרד אך אחד שנמצא בקירבת מקום. בשוק הזה תמצאו ספרים ישנים, פוסטרים, גלויות ועוד. הוא יושב על הנהר ונחמד מאוד לשוטט לצידו. חשוב לזכור לקחת אתכם מזומן לשוק ולהביא מישראל את יכולות המיקוח שלכם. השתדלו להיות מנומסים וידידותיים בזמן ההתמקחות, וזכרו כי מדובר על שוק תיירותי, כך שבאופן טבעי המחירים יהיו גבוהים יותר. שימו לב, באופן רשמי השוק פתוח בכל יום, אך הוא תוסס במיוחד בסופי השבוע (ימי שבת או ראשון). בתחילת השבוע הדוכנים מלאים רק למחצה. אם היום גשום במיוחד, סביר להניח כי הרבה מוכרים לא יגיעו.

מרכז הקניות קרוואסלה (Karvasla)

קרוואסלה הוא אחד הקניונים הגדולים בטביליסי, ותמצאו בו מותגי אופנה ויופי, בתי קפה ומזון מהיר, סופרמרקט ועוד.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם
create a trip