Bahia Palace (Palais Bahia)
5 Derb el Arsa Riad Zitoun Jdid, 5 Rue Riad Zitoun el Jdid
אודות
גולת הכותרת של ארמונותיה הרבים של מרקש, אפילו שמו של ארמון באהיה המעודן מהנהן לגדולתו - "באהיה" מתורגם כ"ברק". ממוקם ליד המדינה, בקצה הצפוני של מלאח, או הרובע היהודי, ארמון באהיה היה פעם משכנו של המאה ה-19 של סי אחמד בן מוסה (או בו-אחמד), הווזיר הגדול של מרקש, שחי כאן עם ארבע נשותיו, 24 פילגשים וילדיו הרבים.
הארמון, שילוב של סגנונות אדריכליים אסלאמיים ומרוקאים, הוא אחת האטרקציות המתויירות ביותר בעיר, יצירת מופת מעוטרת בשפע שנועדה להפוך ל"ארמון הגדול בכל הזמנים". למרות שבסופו של דבר נופל מעט מהשאיפות שלה, אלמנטים של עבודת העיצוב המשוכללת הם מעולים. הקישוטים המסנוורים מהרצפה עד התקרה ארכו יותר מ-7 שנים להשלמתם, וכוללים פסיפסים מורכבים, תקרות עץ משובצות, טיח יצוק וגימורים מוזהבים.
אתרים נוספים בסביבה
לחצו להזמנה
Jemaa el-Fna (Djemaa el-Fna)
Djemaa el Fna, או מקום המתים, מרחב פתוח ענק בליבה של המדינה (העיר העתיקה) של מרקש, הוא אחד ממקומות המפגש הגדולים בעולם. סוחרים פוגשים סוחרים, סוחרים פוגשים מטיילים, מטיילים פוגשים מטפלי נחשים. והעבר פוגש את ההווה, עם מספרי סיפורים שממשיכים מסורת בעל פה בת מאות שנים, ומשמרים את שומעיהם מרותקים בסיפורים גבוהים. הכיכר מתפקדת כשוק חיצוני, אולם מוזיקה, מסעדה ותיאטרון, כמו גם נקודת מוצא או הגעה לחקר שלל התענוגות של מרקש.
כדי לקבל סקירה כללית, צאו למרפסת באחד מבתי הקפה המתנשאים בשולי הכיכר. מחיר הקפה יקנה לכם הפוגה מההמולה בקומת הקרקע ונוף מרעיש של השוק, מסגד קוטוביה והרי האטלס. וברגע שהשמש שוקעת, מקום המתים הוא הכל מלבד. למעשה זה רק מתחיל, עם מוזיקה מהפנטת והעשן.
לחצו להזמנה
מסגד כותוביה (Mosquée Koutoubia)
מסגד כותוביה (Mosquée Koutoubia), שנבנה במאה ה-12, הוא לא רק הגדול ביותר במרקש, הוא גם אחד המבנים המשפיעים ביותר בעולם המוסלמי. המסגד בנוי בסגנון אלמוהדי וכולל כיכר עם גנים ומזרקה.
לחצו להזמנה
Majorelle Garden (Jardin Majorelle)
גן מיורל הוא אחד המקומות הקסומים בעיר ללא מחסור בקסם. מייסדה, הצייר הצרפתי ז'אק מיורל, התאהב במרקש בתחילת המאה ה-20 ולאחר שפיתח את נווה המדבר המקסים הזה, פתח אותו לקהל בשנת 1947. מלבד המגוון העצום של צמחים אקזוטיים, כולל סוקולנטים נדירים ודקלים נישאים, המאפיין המובהק ביותר הוא הגוון הכחול העז, כמעט פסיכדלי, המשמש בקירות ובבניינים של הגן.
הגן התקלקל ובשנת 1980 נרכש ושוחזר על ידי מעצב האופנה המנוח איב סן לורן ושותפו פייר ברגה. כיום שוכן בו גם המוזיאון לאמנות אסלאמית, המכיל מוצגים שהיו שייכים גם לסן לורן וגם למאיורל עצמו.
לחצו להזמנה
קברי הסעדים (Tombeaux Saadiens)
שושלת סעדי, ששלטה בחלק גדול ממרוקו במאות ה-16 וה-17, מזוהה באופן הדוק עם מרקש, וכ-60 מבני המשפחה השלטת הם כיום תושבי קבע. בהנחה שהערצתכם לסולטנים מרוקאים שמתו זה מכבר מוגבלת, הסיבה העיקרית לביקור בקברי הסעדים היא העבודה הדקורטיבית יוצאת הדופן על הבניינים המאכלסים אותם. פסיפסים גיאומטריים מדהימים, עבודות אבן מפורטות וחצרות שלווה מעוררים השוואה לאלהמברה.
הקברים החשובים יותר מסודרים בשלושה חדרים, כולל אולם שנים עשר העמודים המפואר, כשבגן נחים בולטים בדרגים נמוכים יותר. האתר נחתם בערך באותו זמן שבו נהרס ארמון אל באדי והתגלה מחדש רק בשנת 1917. שחזור נאמן מבטיח שהתכשיט הזה של האדריכלות המרוקאית ימשיך לשמח, וזהו אחד האתרים המתויירים ביותר במרקש.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם