Tokyo Metro (Tokyo Subway)
אודות
שירות הרכבת התחתית של טוקיו מהווה חלק מרכזי מרשת הרכבות העצומה והיעילה של העיר. שתי חברות פועלות כאן - טוקיו מטרו ו-Toei Subway - והן מתחברות לקווים מעל הקרקע באזור המטרופולין של טוקיו רבתי. קל להתמצא בעיר הענקית הזו במטרו, במיוחד אם נמנעים משעות העומס.
אתרים נוספים בסביבה
מקדש מייג'י (Meiji Jingu)
מקדש מייג'י הוא מקדש השינטו החשוב והפופולרי ביותר בטוקיו כולה, מוקד עליה לרגל לתיירים ומקומיים כאחד. הוא הוקדש לקיסר מייג'י ולאשתו הקיסרית שוקן בשנת 1926. המקדש מורכב מבנייני פולחן וגנים, וכל עץ מ-120,000 העצים ביער מייג'י המקיף את המקדש נשתל על ידי אזרח יפני אחר שרצה לחלוק כבוד לקיסר, וכיום היער מתכבד בכ-365 מיני עצים שונים ומארח רבים המעוניינים לבלות יום מרגיע בחיק הטבע. מייג'י נחשב לאדם שעזר למודרניזציה של יפן, ולמרות שהמקדש הופצץ במקור במלחמת העולם השנייה, הוא שוחזר ב-1958 ובשנת 2020 חגג 100 שנה להיווסדו. המקדש ערוך לקבלת תיירים ומלא בשלטים באנגלית, חלקם נועדו להסביר למבקרים הזרים איך להשתתף בטקסי הפולחן ולהתפלל במקדש הראשי, בין אם על-ידי כתיבת משאלות על לוחית העץ או רכישת קמע כזה או אחר. אל תחמיצו את גן האירוסים היפהפה, אותו נהגו לפקוד הקיסר ואשתו, והוא אחת הסיבות העיקריות לבניית המקדש דווקא באתר הזה. הגן הפנימי (שהכניסה אליו היא בתשלום) הוא גם בית לבאר שנחפרה לפני כ-400 שנה ונחשבת ל"נקודת כוח" - מקום בו אפשר לקבל אנרגיות חיוביות ומשקמות. במקדש ובסביבתו נערכים טקסים ופסטיבלים למיניהם לאורך השנה, כמו גם ירידי אוכל שונים והופעות חיות.
לחצו להזמנה
הר פוג'י
גובהו של הר פוג'י האגדי 12,388 רגל (3,776 מטר) והוא ההר הגבוה ביותר ביפן ואחד היפים והנודעים בעולם כולו. עם נופים מרהיבים של 360 מעלות של אגם אשינקו, הרי האקונה ועמק אווקודאני, טיפוס על הר פוג'י שבאי הונשו הוא חוויה בלתי נשכחת. הר פוג'י נקרא על שם אלת האש הבודהיסטית פוצ'י, והוא נחשב להר קדוש המושך למעלה ממיליון אנשים מדי שנה לטפס אל פסגתו המפוארת ועונת הטיפוס היא מיולי עד אוגוסט, כאשר מזג האוויר הוא המתון ביותר. הר פוג'י הוא למעשה הר געש פעיל, בהגדרתו, אם כי אל דאגה - התפרצותו האחרונה הייתה בשנת 1708. ההר, שתצורתו הנוכחית התקבעה לפני כ-100,000 שנים, הוא סמל לאומי של יפן, ותואר לאורך אלפי שנים ביצירות אומנות שונות, שירה, מוסיקה, תיאטרון, קולנוע, אנימה ועוד. ההר מוקף במקדשים ואתרי קדושה ותפילה למיניהם, כאשר אחד המפורסמים שבהם נמצא על פסגתו המושלגת ומושך אליו אלפי מקומיים מדי שנה, חלק קטן מ-300,000 בני האדם המטפסים על ההר בממוצע מדי שנה.
מקדש סנסו-ג'י (Asakusa Temple)
מקדש אסקוסה, הידוע גם בשם סנסו-ג'י, הוא מקדש בודהיסטי נודע המשלב ארכיטקטורה מלכותית, מרכזי פולחן, גנים יפניים משוכללים ושווקים מסורתיים כדי להעניק מבט מודרני על ההיסטוריה והתרבות של יפן. המקדש הוקם בשנת 645 לספירה - מה שהופך אותו למקדש העתיק ביותר בטוקיו - במה שהיה פעם כפר דייגים ישן, והוקדש לאלת הרחמים, קאנון. הוא ממוקם בלב אסקוסה, המכונה "העיר הנמוכה", על גדות נהר סומידה, ומושך אליו קהל רחב ומגוון של מבקרים מקומיים ולא-מקומיים, כ-30 מליון בני אדם בממוצע בשנה אשר, אשר באים ליהנות מהאווירה הקסומה במקום, מהעיצוב המפורסם ומיצירות האומנות הרבות במקדש. פסלים מגולפים באבן של פוג'ין (אל הרוח) ורייג'ין (אל הרעם) שומרים על פתח המקדש, המכונה קמינרימון, או "שער הרעם", ולפני הכניסה להיכל הונודו הראשי נהוג לטהר את הגוף בעשן קטורת מאחד ממיכלי הקטורת הגדולים בכניסה. השער הבא לאחר הכניסה למתחם הוא שער הוזומון (Hozomon), המוביל לרחובות הקניות של נקמיסה (Nakamise), המלאים ברוכלים מקומיים המוכרים אומנות עממית וחטיפים יפניים למיניהם. אל הפגודה המדהימה בת חמש הקומות לא ניתן להכנס אלא אם כן בני משפחה שלכם קבורים בה, אבל ניתן גם ניתן ליהנות מיופיה המרגש. במתחם המקדש נערכים שלל פסטיבלים לאורך כל השנה, ומומלץ להעיף מבט בתאריכים בהם הם מתקיימים לפני תכנון הביקור.
עץ השמיים (Tōkyō Sukaitsurī)
"עץ השמיים" הוא כינויו של מגדל התקשורת והתצפית המפורסם ביותר בעולם כולו אשר ממוקם בסומידה שבטוקיו. עץ השמיים, המתנשא לגובה של לא פחות מ-634 מטרים, הוא המגדל הגבוה בעולם, והמבנה השלישי בגובהו בעולם אחרי המרדקה 118 במלזיה והבורז'-ח'ליפה שבדובאי. המגדל, המעוצב בסגנון ניאו-פיוצ'ריסטי, נפתח לציבור באופן רשמי בשנת 2012 לאחר ציפייה רבה, והיו שחיכו שבוע שלם בתור לכרטיסים הראשונים למגדל, כרטיסים שהבטיחו טיפוס לשיא גובהו של הבניין ותצפית אל טוקיו ומעבר לה, ונמכרו במלואם עד לחודשיים לאחר הפתיחה. יום הפתיחה משך אל המגדל קהל של עשרות אלפים, ועל-פי הדיווחים, כ-1.6 מליון בני אדם ביקרו בעץ השמיים בשבוע הראשון בלבד לפתיחתו. עלותו של המגדל, 65 מיליארד ין (כלמעלה מ-1.5 מיליארד שקלים), כיסתה גם מערכות מתקדמות בו כמו מערכת האורות המתוחכמת אשר צובעת את הבניין בצבעים שונים מדי לילה בעזרת כיסוי מלא של אינספור נורות LED, או מערכת ההתמודדות עם רעידות אדמה אשר מותקנת בו ומבטיחה את בטיחותו על-ידי "איטום סיסמוגרפי מוחלט". בבסיס המגדל ניתן למצוא מרכז קניות גדול ומרשים, כמו גם אקווריום יפהפה, מסעדות, מוזיאון ופלנטריום.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם