המוזיאון האתנוגרפי
QCFC+5GW, Agiou Theodorou, Paphosבקר באתר
אודות
המוזיאון האתנוגרפי ממוקם בפאפוס עילית (קטימה) ליד מושב הבישוף של פאפוס ומציג בגדים וחפצים של תושבי האי בתקופות שונות לאורך ההיסטוריה. המוזיאון הוא אוסף פרטי בבעלות משפחת אליאדס, ועד שנת 1971 היה ידוע כמוזיאון האמנות העממית (Folk Art Museum). המוזיאון הוא כנראה המוזיאון העשיר ביותר באי והוא מכיל פרטי אמנות רבים שנאספו במשך עשרות שנים מאזור האי הקפריסאי, ובמיוחד ממחוז פאפוס. במוזיאון אפשר למצוא תלבושות וקישוטים כפריים מסורתיים, רהיטי עץ, כלי עבודה חקלאיים, כלי מטבח, ממצאים עתיקים מחרס, פריטים ארוג...
אתרים נוספים בסביבה
קברי המלכים (Archaiologikós Chóros Táfon ton Vasiléon)
האתר הארכאולוגי של קברי המלכים בפאפוס הוא נקרופוליס (בית קברות עתיק) הממוקם 2 ק"מ צפונית לנמל פאפוס ומכיל סוגים שונים של קברים תת קרקעיים חצובים בסלע, רבים מהם מעוטרים בעמודים דוריים מהמאה ה-3 לפניה"ס, בהם נקברו מכובדי פאפוס. באתר, למעשה, לא קבורים מלכים, אלא גורמים בכירים בממשל הקפריסאי ובני אצולה למיניהם, אך הקברים המהודרים ורחבי-הידיים בהם נקברו נתן למקום את שמו הפומפוזי. חלק מהקברים מחקים בתים אמיתיים, ותאי הקבורה שבהם נפתחים אל חצרות פנימיות מרכזיות ומרפסות פריסטיל מעוצבות כמיטב המסורת האדריכלית של התקופה ההלניסטית והרומית. הקברים דומים מאוד לקברים שנמצאו בחפירות ארכאולוגיות באלכסדנריה אשר במצרים, מה שמעיד על הקשר הקרוב בין שתי הערים בתקופת יוון העתיקה. המבקרים באתר חופשיים לשוטט בין הקברים העתיקים המפוארים, תחילה בקטקומבות ואז, כשהדרך נפתחת אל נוף הים התיכון, בחלקות הקבורה הגדולות שהתגלו לפני מאות שנים אך לא נחשפו במלואן עד למאה ה-20, באתר שהחפירות בו נמשכות עד היום מטעם מחלקת העתיקות הקפריסאית. האתר הוא חלק מהפארק הארכאולוגי של קאטו פאפוס, מהמתחמים ההיסטוריים החשובים ביותר בקפריסין ואתר מורשת עולמי של אונסק"ו מאז 1980.
מבצר פאפוס
מבצר פאפוס היה מבצר ביזנטי שנבנה כדי להגן על הנמל וכיום הוא אחת האטרקציות הפופולריות ביותר בפאפוס בקרב תיירים. בשנת 1222 נהרס המבצר בעקבות רעידת אדמה ושוקם על ידי הליזיניאנים. באמצע המאה ה-16 נהרס המבצר בשנית על ידי הוונציאנים, ובשנת 1592 נבנה מחדש על ידי העותמאנים כשאלה כבשו את האי, ומה שנותר ממנו היום הוא המבנה הפרנקי המערבי והתוספות הוונציאניות, דבר המתועד בכתב בכניסה היחידה אל המבצר. כחמישים מטרים מזרחית למגדל שוכבות חורבותיו של המגדל הפרנקי השני שהרכיב את המבצר הנודע. המגדל המרובע מכיל חצר פנימית במרכזו ומורכב מאולם ראשי בקומת הקרקע המכיל חדרים קטנים משני צדדיו ששימשו כתאי כלא בתקופת הכיבוש העותמני. מתחת לקומת הקרקע קיימים שני תאים תת-קרקעיים קטנים שהוקצו לאסירים הוותיקים של בית הכלא, והקומה הראשונה הכילה מסגד וחדרים עבור המשמר התורכי. על הגג בנויות 12 שיני חומה, עליהן הוצבו 12 תותחים אשר הוסרו בשנת 1878 עם מסירתם של העותמנים את האי לבריטים. במהלך התקופה הבריטית שימש המבצר כמחסן מלח, נפגע שוב כתוצאה מרעידת אדמה וספג נזק גם ביולי 1974 מהפצצות הכוחות התורכים את נמל פאפוס, אך למרבה המזל לא נהרס כליל. בשנת 1935 הוכרז המבצר כאנדרטה עתיקה על פי חוק העתיקות וכיום הוא מארח אירועי תרבות ופסטיבלים שונים.
לחצו להזמנה
הוילה של תסאוס
הוילה של תסאוס, הממוקמת בפארק הארכיאולוגי של קאטו פאפוס, קרויה על שם הפסיפס העגול שבמרכז המבנה, בו מתואר הקרב של תסאוס נגד המינוטאור (המפלצת המיתולוגית מכרתים שחציה אדם וחציה שור) במבוך של קנוסוס. בחדר המרכזי מתוארת לידתו של אכילס בעוד הוריו תטיס ופלאוס צופים ברחצתו הראשונה, כמו גם פסיפס של פוסידון חוצה את הים יחד עם אשתו אמפיטריטה. המבנה המפואר נבנה בחציה השני של המאה השנייה לספירה על חורבותיהם של בתים ישנים יותר מהתקופה ההלניסטית והרומית, ונחשב לביתו של המושל הרומי או לבניין ציבורי כלשהו. לאחר הריסתו ברעידות אדמה בשנים 332 ו-342 לספירה, נבנה הבית מחדש ונוספו לו אלמנטים חדשים כך שיוכל לשמש למטרות מנהליות, במקביל לשימושו כבית הקיץ של המושל הרומי. המבנה נחשף בחפירות ארכאולוגיות מטעם האוניברסיטה של ורשה בשנת 1966 ומכיל למעלה מ-100 חדרים בארבעה אגפים שונים הבנויים סביב חצר פנימית מרוצפת, רבים מהם מקושטים בפסיפסים יפהפיים, והוא המבנה הציבורי הגדול ביותר שהתגלה עד היום בכל קפריסין הרומית. הוילה הייתה מאוכלסת, כך או אחרת, עד המאה השביעית לספירה והפלישה הערבית לקפריסין, אז היא ננטשה עד ימינו.
האודיאון הרומי (Romaïkó Odeío)
האודיאון הרומי, אטרקציה מרכזית באקרופוליס של פאפוס, הוא מבנה רומי עתיק בעל חשיבות היסטורית המשמש את הקפריסאים והתיירים באי עד ימינו. האודיאון - מבנה בצורת תיאטרון שמטרתו לארח הופעות מוסיקליות למיניהן - נבנה במאה השנייה לספירה על צלע גבעת פבריקה (Fabrica) ועשוי כולו מאבן גיר. צורתו של האודיאון היא חצי-עיגול והוא מכיל 12 שורות של מושבים, והוא חלק בלתי-נפרד מהאקרופוליס של פאפוס - מתחם המורכב מחורבות עתיקות ובניינים בעלי ערך היסטורי רב הממוקם בפארק הארכאולוגי של פאפוס. האודיאון, אשר שוקם על-ידי מחלקת העתיקות הקפריסאית, נחשב גם היום לאחד האמפיתיאטראות הטובים ביותר לאירוח של מוסיקה חיה והצגות תיאטרון, ובכל שנה מתקיימים בו פסטיבל המקהלה של פאפוס ו"פסטיבל מקצבי האור" המושכים אליהם (ואל האודיאון עצמו) קהל רב של תיירים ומקומיים כאחד אשר פוקדים את המקום כדי ליהנות מהופעות מוסיקליות והופעות ריקוד נהדרות. פרט לפסטיבלים, האודיאון מארח הופעות מוסיקליות ואירועי תרבות לעתים קרובות והוא פתוח כל השנה (פרט לחגים), כאשר כניסה אליו כלולה בכרטיס הכניסה לפארק הארכאולוגי כולו, שם אפשר ליהנות גם משאר המבנים והחורבות, כגון בית דיוניסוס - שרידי וילה רומית שהשתמרו וידועים בפסיפסים צבעוניים של האל דיוניסוס, בית איון (Aion) ובו מוזאיקות יפהפיות, וכמובן המגדלור הידוע.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם